Şırnak KIZILAY’DAN KÜRTÇE MÜZİK DİNLETİLİ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

KIZILAY’DAN KÜRTÇE MÜZİK DİNLETİLİ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

16.03.2015 - 13:25 | Son Güncellenme:

.

KIZILAY’DAN KÜRTÇE MÜZİK DİNLETİLİ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Türk Kızılayı Şırnak’ın Silopi ilçesinde kan bağışı standı açtı. Sanat Sokağı’nda açılan kan bağışı standında Kürtçe şarkılar eşliğinde kan bağışı kampanyası yapılıyor.
Diyarbakır’da bulunan Türk Kızılayı Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kan Toplama Merkezi’ne ait TIR, Silopi ilçesindeki 1. Cadde’de bulunan Sanat Sokağı girişinde stant açtı. Kızılay çalışanları vatandaşların gösterdikleri ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Kızılay aracından kan alınması sırasında Kürtçe müzik çalındı.
Kızılay’ın kan toplama biriminden sorumlu Dr. Orhan Gülen, "Kızılay Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü olarak 6 ile hizmet veriyoruz. 4 ilde kan bağışı topluyoruz. Bu illerden biri de Şırnak’tır. Şırnak, Cizre ve Silopi’de 3 günlük bir çalışma yürütüyoruz. Hatta yoğun bir talep alıyoruz. Bu anlamda Şırnak, Silopi ve Cizre halkına teşekkür ediyoruz. Son derece sevecen hoşgörülü bir ortam var. Buranın halkı bize yardımcı oluyor. Kan alırken Kürtçe müzik yayınlamamız halkta bir sempati uyandırdı. Tabii ki bölge halkına hitap eden bir durum. Olması gerekende budur. Bu durumdan mutluyuz. Hastalar için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Tüm Şırnak halkına, Mardin halkına, Bingöl halkına, Diyarbakır halkın teşekkürü bir borç biliyoruz. Unutmasınlar ki herkesin başına gelebilecek bir durum. Kan vermeye devam diyoruz. Herkes 3 kişiyi kurtarıyor. Daim olsun istiyoruz" dedi.
İlk kez kan veren Abdurrahman Alkış adlı vatandaş ise herkese kan verme tavsiyesinde bulundu.