Gündem Kızılay’dan Yemen çığlığı

Kızılay’dan Yemen çığlığı

07.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türk Kızılayı, 150’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Swissotel Maçka’da ‘Kızılay TALKS Konferansı’nı gerçekleştirdi.

Kızılay’dan Yemen çığlığı

Dijital çağı yakalamak perspektifinden yola çıkılarak düzenlenen etkinlik, toplumsal farkındalık ve desteğin artırılması için Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın öncülüğünde gerçekleşti. Konferansta sahada çalışan profesyoneller ile gönüllü kuruluşların temsilcileri gerçekleştirdikleri yardım faaliyetlerini anlatırken, özellikle Yemen’de yaşanan insanlık vahşetine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Çocuk ölümleri

Konferansın içeriği hakkında basın açıklaması yapan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Yemen’de yaşanan insanlık dramı için, “Yemen dünyanın en fakir üç ülkesinden biri. 13 milyon insan yardıma muhtaç, kolera salgını var. Her gün onlarca çocuk, insan açlıktan ölüyor. Biz Yemen’de bulunuyoruz ve elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Şu an kampanyamız devam ediyor. Bu kampanya çok sayıda destek var. 15 bin ton gıda, bin TIR insani yardımı Yemen’e ulaştırdık” dedi.

Dünyada 137 milyondan fazla insanın bir başkasının yardımı olmadan yaşayamaz durumda olduğuna dikkat çeken Dr. Kınık, şunları söyledi: “Tek bir insanın bile ölmesine izin vermeyiz. Sesimizi yükseltiriz ve arıza çıkarırız. Tek bir insanı korumak, insanlığı korumaktır. 2017’de 300 bin çocuk, evini barkını geride bırakarak kendine bir gelecek aramak için de yurt dışına çıktı. Bugün karşılaştığımız acıtan gerçek şu ki, bugün orta Akdeniz’de arama kurtarma çalışmalarına izin verilmiyor. Son gemi İspanya’da tutuklu. Geçtiğimiz 31 ayda 29 bin insanın Akdeniz’de boğulmaktan kurtarılmasına vesile olan gemi ne yazık ki tutuklu.”

Haberin Devamı

‘Takdirle izliyoruz’

Etkinlik kapsamında İstanbul’a gelen Sınır Tanımayan Doktorlar Genel Sekreteri Chris Lockyear, Milliyet’e yaptığı özel açıklamada Yemen’de yaşanan vahşete dikkat çekti. Lockyear, “Yaklaşık 40 bin aktif katılımcımız var. Türkiye’den 15 üyemiz kendi ülkeleri dışında yardım çalışmaları yürütüyor. Kızılay’ın çalışmalarını takdirle izliyoruz” diye konuştu.