Gündem Kızılay’ın dost eli Pakistan’a uzandı

Kızılay’ın dost eli Pakistan’a uzandı

23.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Kızılayı, İslam Dünyası Yetimler Gününde Pakistan’ın Beytülmal Yetimhanesi’nde kalan 100 yetime iftar verdi, bayramlık kıyafet için kumaş dağıttı. “Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla gerçekleştirilen yardımlar kapsamında şimdiye kadar Pakistan’da yaklaşık 13 bin kişiye ulaşıldı.

Kızılay’ın dost eli Pakistan’a uzandı

Türk Kızılayı, ramazan ayı boyunca dünyanın bir çok noktasında “Hilal olsun Türkiye” sloganıyla gerçekleştirdiği yardımlarını Pakistan’da da sürdürdü. Pakistan’daki yardımların dağıtılmasına Türk Kızılayı Denetim Kurulu Başkanı İsmet Durmuş ve Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı da katıldı.

Haberin Devamı

Pakistan Kızılayı ile koordineli yürütülen çalışmalarda yardıma muhtaç kişilere Ramazan ayı boyunca gıda kolileri dağıtıldığını anlatan Türk Kızılayı Pakistan Delegasyon Başkanı İbrahim Carlos Camilo, “Şu ana kadar 13 bin kişiye yardımlarımız ulaştı” dedi.

Yetimlerle özel iftar

Türk Kızılayı, İslam Dünyası Yetimler Gününde Pakistan’ın Beytülmal yetimhanesinde kalan 100 yetime iftar verdi. Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliği’nde yapılan iftar programına katılan İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, “Ramazan’ın hassasiyetlerine uygun bir şekilde sefaretimizi öksüz ve yetimlere açalım istedik. Sağolsun Türk Kızılayı bize destek verdi. Pakistanlı yetimler, bayrağımızın altında bir iftar yapsın Türk misafirperverliğinin bir örneğini görsünler istedik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yetimhanede kalan Abdul Munip isimli 12 yaşındaki Pakistanlı öğrenci babası öldükten sonra yetimhaneye yerleştirildiğini söyledi. Büyüdüğünde pilot olmak istediğini anlatan Abdul Munip, “Türkiye’den bize yardım edildiğini söylediler, biz de buraya geldik. Bize yardım gönderenlere ve Türkiye’ye çok teşekkür ederim” dedi. Pakistan’a özgü yemek ve tatlıların ikram edildiği programda yetimlere bayramlık kıyafet dikimi için kumaş da hediye edildi.

Kızılay’ın dost eli Pakistan’a uzandı

“Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla düzenlenen kampanyada Pakistanlılara yardım eli ulaştı.

Okullara ilk yardım kutuları dağıtıldı

Türk Kızılayı’nın “Her Okulda İlk Yardım Çantası Olmalı” yardım programı kapsamında İslamabad, Punjab, Khyber Pakhtunkhwa, Azad Jammu and Kashmir, Sindh, Balochistan ve Federal Yönetilen Kabile Alanları bölgelerindeki 150 okula dağıtılması için hazırlanan ilk yardım setlerini Pakistan Kızılayı’na teslim etti.

Kızılay’ın dost eli Pakistan’a uzandı

İslamabad Büyükelçiliği’nde verilen iftar yemeğinde Pakistanlı 100 yetim çocuk ağırlandı.