Mardin Kızıltepe'de Engelsiz Yaşam Çalışmaları

Kızıltepe'de Engelsiz Yaşam Çalışmaları

26.02.2017 - 13:25 | Son Güncellenme:

.

Kızıltepede Engelsiz Yaşam Çalışmaları

MARDİN (AA) - Kızıltepe Belediyesi engellilerin yaşam alanlarını engelsiz hale getirmek için yeni düzenlemelere başladı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Mardin Valiliğince Kızıltepe Belediye başkan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Odabaş, yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların hiç kimseye ihtiyaç duymadan dolaşabilmelerini sağlamak için belediye hizmet binaları ve kaldırımlarda yeni düzenlemeler yapacaklarını söyledi.

Engelli vatandaşların belediye tesislerini kullanabilmesi için özel bir çaba göstereceklerini ifade eden Odabaş, herkes için yaşanabilir bir şehir oluşturmanın belediyelerin başlıca görevlerinden olduğunu belirtti.

Odabaş, engellilerin yaşam alanlarında engelsiz bir yaşam sürmeleri için yapacakları çalışmalarla ilgili şunları kaydetti:

"Engelli hemşehrilerimizin yaşamlarını ve belediyemizce sunulan hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmak adına Kızıltepe'de çeşitli çalışmalar yapmaya başladık ve bu çalışmaları ilk olarak hizmet binamızda gerçekleştirdik. İlçemizde bütün kaldırımlar engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına yeniden düzenlenecek. Herkes için yaşanabilir bir şehir oluşturmak belediyelerin başlıca görevlerinden biridir. Belediyenin bütün tesislerinde öncelikle engellileri düşünerek, çeşitli düzenlemeler yapılacak."