Gündem Kızıltepe ve Bitlis belediyelerine operasyon

Kızıltepe ve Bitlis belediyelerine operasyon

24.11.2016 - 07:57 | Son Güncellenme:

Mardin’in Kızıltepe ilçe belediyesi ve Bitlis belediyesine bu sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi. Polis belediye binalarında arama yaptı. Bitlis'te eş başkanlar Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, Kızıltepe'de ise 4 belediye çalışanı gözaltına alındı.

Kızıltepe ve Bitlis belediyelerine operasyon

DBP'li belediyelere operasyon başlatıldı. Bitlis ve Kızıltepe belediyelerinde arama başlatıldı. Güvenlik güçleri Belediye Başkanı Hüseyin Olan'ı gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah erken saatlerde Bitlis Belediyesi'nde arama başlattı.Sabah erken saatlerde belediye binasına gelen polis ekipleri çevrede önlem aldıktan sonra binaya girerek aramaya yaptı.

BAŞKAN GÖZALTINA ALINDI

Bitlis'te düzenlenen terör operasyonunda DBP'li Belediye Başkanı Hüseyin Olan ile Belediye Meclis Üyesi Nevin Daşdemir Dağkıran gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Belediye Başkanı Hüseyin Olan'ın evinde de arama yapılıyor.

BİTLİS VALİLİĞİ'NDEN OPERASYON AÇIKLAMASI

Bitlis Valiliği sabah saatlerinde belediyeye yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamlada şu bilgiler verildi: "PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince yürütülen kapsamlı ve duyarlı çalışmalar neticesinde 24.11.2016 tarihinde, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçlaması ile 2 şahsa yönelik olarak ilimiz merkez ve Güroymak ilçesinde eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir. Operasyon neticesinde DBP'den Bitlis Belediye Başkanı H.O., DBP Demokratik Bölgeler Partisinden Bitlis Belediye Eş Başkanı N.D.D. gözaltına alınmış, şahısların evlerinde, Bitlis Belediyesi'ndeki makam odalarında ve Dilan Kadın Dayanışma Merkezi'nde arama yapılmış, yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır."

Haberin Devamı

KIZILTEPE BELEDİYESİ'NDE ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ EŞLİĞİNDE ARAMA

Mardin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından sabahın erken saatlerinde Kızıltepe İlçe Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. Kızıltepe ilçe merkezinde gelen özel harekat polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Daha sonra olay yerine gelen çok sayıda Terörle Mücadele ekipleri belediye binasına girdi.

Haberin Devamı

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Kızıltepe ilçe Belediyesine yapılan operasyon ile başlatılan aramalar saat 12.00 sıralarında sona ererken, 4 kişi gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında sabah saatlerinde DBP'li Belediye başkanı İsmail Asi'nin evinde de arama yapıldığı ve ancak kendisine yönelik bir gözaltı işlemi olmadığı belirtildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişinin Belediyelerde çeşitli birim müdürleri olduğu ifade edildi.Daha önce kanun hükmünde kararname ile Mardin Büyükşehir, Artuklu, Dargeçit, Nusaybin, Derik ve Mazıdağı belediyelerine kayyum atanmıştı.