Mardin KIZILTEPELİ KÖYLÜLERDEN ATIK SU TEPKİSİ

KIZILTEPELİ KÖYLÜLERDEN ATIK SU TEPKİSİ

29.05.2016 - 15:16 | Son Güncellenme:

.

KIZILTEPELİ KÖYLÜLERDEN ATIK SU TEPKİSİ

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Üçevler köyünde ikamet eden vatandaşlar, dere suyuna akıtılan lağım suları yüzünden çocuklarının hastalıklarla karşı karşıya kaldığını belirterek, yetkililere pis suyun kesilmesi için çağrıda bulundu.
Köy sakinlerinden Şemsa Başak, boğaz ağrısı ile doktora gittiğini belirterek, “Doktor mikrop kaptığımı söyledi. Bunun nedeni ise buraya akıtılan lağım suyudur. Çocuklarımız da hastalanıyor. Ellerini suya değdirdikleri zaman alerji oluyorlar. Perişan haldeyiz. Bu suyun kesilmesini istiyoruz. Biraz hava almak için evin penceresini açtığımızda pis kokudan duramıyoruz” dedi.
Temiz hava almak istediklerini belirten Bınevşi Bulut, “Eskiden bu dereden temiz su akıyordu ama 10 yıldan beri bu pis su akıyor. Herkes şikayetçi. Bu derenin ıslah edilmesini istiyoruz. Hergün belediyeye gidip, şikayet ediyoruz ancak yaptıkları bir şey yok” diye konuştu.
Köylülerden Abdurrahman Acar da söz konusu duruma çözüm bulanmasını isteyerek, şunları kaydetti:
“Bu su organize sanayi bölgesinden geliyor. Her yere müracaat ettik şimdiye kadar hiç kimse bu derenin ıslahı ile ilgili çalışma yapmadı. Hem çocuklarımızın hem de bizlerin sağlığı tehlike altında. Bir an önce suyun kesilmesini talep ediyoruz.”