Gündem ‘Kızımın etrafından 3 kere DHKP-C’li alındı’

‘Kızımın etrafından 3 kere DHKP-C’li alındı’

16.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen İçişleri Bakanlığı ve bağlı kurumların 2018 bütçesi görüşmeleri sırasında sorulara yanıt verdi. Soylu, terörle mücadeleyle ilgili şunları kaydetti:

‘Kızımın etrafından 3 kere DHKP-C’li alındı’

“Yapacağımız şey açık ve nettir. Bir, sınırımızın 25 kilometre ötesindeki kampların tamamını tarumar etmek. İki Kandil’e gidip oturacağız ve orada bizim hakimiyetimizin ortaya konulduğunu göreceğiz. Üç kere kızımın etrafından DHKP-C’li teröristler alındı. Ama neyimi kaybedersem kaybedeyim, bu örgüt tarihinin en acı tecrübelerini yaşayacak. Ben evden çıkarken, her sabah ya oğlumun ya da kızımın öldürüleceğini düşünerek ve kendimi buna alıştırarak çıkıyorum.”
Soylu, görüşmelerinin ardından gazetecilerin “Rakka’dan tahliye edilen IŞİD’liler Türkiye için risk oluşturur mu?” sorusu üzerine şöyle konuştu:
“Hayır, daha önce Soufan Center’ın (ABD merkezli düşünce kuruluşu) da çok yanlış bir açıklaması oldu. ‘Sanki orada IŞİD’in içerisindeki Türklerin Türkiye’ye geldiği...’ Bu, tamamen Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bir bilginin çarpıtılmasıdır. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir.”

Haberin Devamı