Gündem Kızının organlarıyla can bulan çocuğa gitti

Kızının organlarıyla can bulan çocuğa gitti

29.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki kızları Gizem’in organlarını bağışlayarak 4 kişinin yeniden yaşama tutunmasını sağlayan Şimşek ailesi, kızlarının karaciğeriyle sağlığına kavuşan Asiye Begüm Işık’ı ziyaret etti.

Kızının organlarıyla can bulan çocuğa gitti

Baba Selahaddin Şimşek, yaptığı açıklamada kızı Gizem’i 7 Ocak 2016’da geçirdiği trafik kazasının ardından kaybettiğini anlatarak, “Kızımın 4 organını bağışladık. Bağışta bulunduğumuz kişiler sağlığına kavuştu. Şu anda tedavi süreçleri devam ediyormuş” dedi. Organ bağışında bulundukları çocukları görünce duygulandıklarını da dile getiren Şimşek, Begüm’ü sağlıklı görünce mutlu olduğunu söyledi.
‘Durumu iyiye gidiyor’
Gizem’in karaciğeriyle sağlığına kavuşan Asiye Begüm’ün babası Ali Işık ise nakilden sonra kızının geçirdiği bir dizi ameliyatla şu an daha iyiye gittiğini kaydederek, “Eskiden verilen sıkı diyet nedeniyle et ve süt ürünlerini tüketemeyen kızım şimdi hızla iyileşiyor. Organ bağışı az olduğu için ameliyattan önce bize sıra gelmez diye endişe ediyorduk. Çok şükür kızımıza organ nakledildi” dedi.