The Others KKTC’de feci kaza: 3 ölü

KKTC’de feci kaza: 3 ölü

29.11.2016 - 18:30 | Son Güncellenme:

Girne dağ yolunda meydana gelen trafik kazasında 2'si öğrenci 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. Kaza nedeniyle Ada'nın iki yanı da yasa boğuldu.

KKTC’de feci kaza: 3 ölü

KKTC’de feci kaza: 3 ölü

Haberin Devamı

MİLLİYET LEFKOŞA
KKTC'de meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden ikisinin öğrenci olması Ada'yı yasa boğdu. Değirmenlik-Girne dağ yolunda sabahın erken saaetlerinde meydana gelen kaza 25 yaşındaki Safa Güngör'ün kullandığı tır araçla yolun sağına geçmesiyle gerçekleşti. Güngör, yolun sağına geçtiğinde, 57 yaşındaki Denktaş Mutluel yönetimindeki okul servis aracı ile çarpıştı. Feci kaza sonrasında okul servisi şöförü Denktaş Mutluel (E-57), Sude Demirkıran (K-16) ve İlayda Yeliz Öztürk (K-17) olay yerinde yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan Doğukan Hüryaşar (E-15) ve Havva Kaymakamtorunları'nın (K-17) hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirilirken, Ferah Mutluel (K-53), Abdullah Korkmaz (E-18), Sude Dermal (K-16), Senem Töre (K-16), Kamil Meşeli'nin de (E-17) tedavi altına alındığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Güney'den taziye mesajı

Kaza nedeniyle KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İstanbul'daki programını yarıda keserek ülkeye dönme kararı aldı. Akıncı, "Acımız çok büyük. Çocuklarımızı trafik kazasında kaybettik" diye mesaj yayımladı. Başbakan Hüseyin Özgürgün de, İstanbul'a gidişini iptal etti ve "Üzüntümüz büyük" açıklaması yaptı. Kıbrıs Rum tarafından da ardı ardına baş sağlığı mesajları geldi. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “Beşparmak Dağı’nda meydana gelen kazadan derin üzüntü duyuyorum. Hayatını kaybedenlerin yaslı ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi. AKEL, DİSİ, DİKO ve Vatandaşlar İttifakı da yazılı açıklama yaparak kazada ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Kaza haberi Rum medyası tarafından “son dakika haberi” olarak geçildi.

Durumları ciddi

Kazanın ardından Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova süreçle ilgili açıklama yaptı. Sucuoğlu, "kazada yaralananların durumlarının ciddi olduğunu, ancak özellikle ameliyattan çıkan bir gencin durumunun kritik olduğunu" söyledi. Sucuoğlu, ameliyatların sürdüğünü ve yaralıların tedavisinin en hızlı şekilde yapıldığını kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Berova da, "minibüste öğrencilerin bulunduğunu ve bunların Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ile Sedat Semavi Meslek Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler olduğunu" açıkladı.

Haberin Devamı

Hastaneye akın

Kaza sonrasında kan ihtiyacı çağrısı nedeniyle yüzlerce vatandaş Devlet Hastanesi'ne akın etti. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri askeri personeli de kan vermek için sıraya girdi.