The Others KKTC de tek ses oldu: Şiddetle kınıyoruz

KKTC de tek ses oldu: Şiddetle kınıyoruz

16.07.2016 - 19:45 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Akıncı, önceki geceden itibaren Türkiye'de yaşanan sorunları yakından takip etti. KKTC'den yapılan açıklamada darbe girişimi şiddetle kınandı

KKTC de tek ses oldu: Şiddetle kınıyoruz

KKTC de tek ses oldu: Şiddetle kınıyoruz

Haberin Devamı

MİLLİYET LEFKOŞA
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’de yaşananlarla; özgürlük, demokrasi ve insan haklarının ne kadar önemli olduğunun bir kez daha çok çarpıcı biçimde ortaya çıktığını ifade ederek, "askeri darbe girişiminin başarıya ulaşmaması, demokrasiye bağlı Kıbrıs Türk halkında büyük bir memnuniyet yaratmıştır” dedi. Akıncı, konuyla ilgili yaptığı yeni açıklamada, şunları ifade etti: “Buna karşın darbe teşebbüsü sırasında çok sayıda can kaybının olması hepimizi derinden üzmüştür. Demokrasi dışı, kabul edilmesi olanaksız bu eylemin yol açtığı yaraların kısa sürede sarılması en büyük temennimdir." Akıncı, her zaman Türkiye’nin acısını kendi acısı, sevincini ise kendi sevinci olarak hisseden KKTC halkının, silahlı darbe girişimini de, Türk halkıyla birlikte endişe içinde takip ettiğine işaret ederek ,” Türkiye’nin çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak gelişmesi bizler bakımından da hayati öneme sahiptir. Türkiye’nin demokrasi içinde istikrar ve huzuru, tüm bölge coğrafyası için de büyük bir ihtiyaçtır” dedi. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, Türkiye'de yaşanan darbe girişimini şiddetle kınadı.

Haberin Devamı

'İstikrarlı bir Türkiye'

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığından verilen bilgiye göre, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber Türkiye'de yaşanan darbe girişimi ile ilgili, mevkiidaşı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’la telefonda görüştü. Başbakan Hüseyin Özgürgün de, Hükümet olarak, Türkiye'de dün akşam yaşanan demokrasiye darbe girişimini şiddetle kınadıkları belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişmesini, büyümesini ve ileriye yürüyüşünü engellemeye yönelik her eylemin sonucunun Yüce Türk Ulusunun cesareti karşısında hüsran olduğuna inanç belirtiriz” dedi. Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş da, Kıbrıs Türk halkının huzur ve refahı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kalkınma çabalarının sürdürülmesinin, ancak ve ancak güçlü ve istikrarlı bir Türkiye Cumhuriyeti ile mümkün olabileceğinin bilincinde olduklarına işaret ederek “Anavatan Türkiye’de demokrasinin kesintiye uğramadan devam etmesinin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.