Hatay Kktc Heyetinden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Kktc Heyetinden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

06.03.2018 - 18:06 | Son Güncellenme:

-KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Töre: "Zeytin Dalı Harekatı'nın en kısa zamanda başarıya ulaşacağına ve terör odaklarının bu bölgede yok edileceğine inanıyoruz"

Kktc Heyetinden Zeytin Dalı Harekatına Destek

HATAY (AA) - KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, "Zeytin Dalı Harekatı'nın en kısa zamanda başarıya ulaşacağına ve terör odaklarının bu bölgede yok edileceğine inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Töre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için beraberindeki heyetle Hatay'da iki gündür çeşitli ziyaretlerde bulunarak Mehmetçikle bir araya geldiklerini belirtti.

Kıvançta ve tasada Türk milletiyle bir ve beraber olduklarını ifade eden Töre, Türkiye'de meydana gelen sevinç olaylarının sevinçleri, acılarının ise acıları olduğunu vurguladı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın, Kıbrıs Barış Harekatı'nın ne anlama geldiğini bir kez daha hatırlamalarına vesile olduğunu dile getiren Töre, "Zeytin Dalı Harekatı'nın en kısa zamanda başarıya ulaşacağına ve terör odaklarının bu bölgede yok edileceğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

- Rum yönetiminin tek yanlı doğalgaz arama faaliyetleri

Haberin Devamı

Töre, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Akdeniz'de tek yanlı doğalgaz arama faaliyetlerine de değinerek şunları kaydetti:

"Kıbrıs Rum ve Yunan tarafının sürekli gerginlikler, oldu bittiler yaratarak kendi egemenliklerini karada, denizde ve havada yaymaya çalışıyorlar. Türkiye bu konuda da kararlığını gösteriyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bizler de anavatan Türkiye ile hükümetler, devletler arasında protokoller imzaladık. Dolayısıyla bizim adımıza anavatan Türkiye yetkilidir. Gerekli müdahaleyi, uyarıları yapabilir. Kıbrıs'ın ve Kuzey Kıbrıs'ın etrafındaki denizlerde hakları vardır ama Rumlar bunları dinlemiyor ve tek egemen olarak kendilerini göstermeye çalışıyorlar. İşte medeniyet dediğiniz o Avrupa ülkelerinin bazılarını da arkalarına alarak bunu yapmaya çalışıyorlar ama yağma yok. Türkiye'ninde, Kıbrıs Türk halkının da denizlerde de gökyüzünde de hakları vardır."