Tatil Kleopatra'nın altın deposu Kos adası

Kleopatra'nın altın deposu Kos adası

05.09.2017 - 15:31 | Son Güncellenme:

Oniki takımadalardan biri olan Kos ya da diğer adıyla İstanköy, Ege'nin en güzel yerlerinden biri. Her yıl binlerce turisti ağırlayan ada, tarihiyle de dikkat çekiyor. Peki Kos adasında nerelere gidilir? Kos adasında ne yapılır?Ayrıntılar haberde...

Kleopatranın altın deposu Kos adası

Kos ya da diğer adıyla İstanköy, Bodrum açıklarında yer alan bir ada. Tarih derslerinden hatırlayacağımız 12 adadan biri olan Kos, günümüzde turistlerin sıklıkla tercih ettiği yerlerden biri. Kos adası, turistik cazibesi kadar tarihiyle de öne çıkıyor. Kos adasında ne yapılır? Kos adasında nerelere gidilir? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Kos adası nerede?
Kos adası, Ege denizinin güney tarafında Bodrum'a 12 kilometre mesafede yer alıyor. Türkiye'ye olan yakınlığı nedeniyle adayı çok sayıda Türk vatandaşı turist ziyaret etmekte. 112 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan adanın nüfusu yaklaşık 50 bin. Adanın yüzölçümü de 290 kilometre kare.

Kos'un tarihi gelişimi nedir?
Kos ya da diğer adıyla İstanköy'de ilk yerleşimleri milattan önce 11. yüzyıla dayanıyor. Uzun yıllar Yunan sonrasında da Roma egemenliğinde bulunan ada, Venediklilerin ardından 400 yıl boyunca Osmanlı hakimiyetinde kaldı. Tarihin ilk doktoru olarak kabul edilen Hipokrat'ın evinin de burada olduğuna inanılır.

Kos adasına nasıl gidilir?
Kos adasına Bodrum ve Marmaris'ten kalkan feribotlarla ulaşmak mümkün. Pire, Rodos, Santorini gibi Yunan limanlarından da Kos'a feribot seferleri düzenlenmekte. Bunun dışında Atina aktarmalı olarak adaya gelinebilir.

Haberin Devamı

Kos adasında nereleri görmeli?
Masmavi denizi ve doğasıyla turistlerin ilgisini çeken Kos'ta Dikaio Dağı'na tırmanış gerçekleştirmek ziyaretçilerin sıklıkla tercih ettikleri atraksiyonlardan biri. Adada antik dönemden kalma kalıntıların yanı sıra, Osmanlı dönemine ait Kos merkezindeki cami de görülmeye değer tarihi yapılardan biri. Kos'a 5 kilometre uzaklıktaki Asklepion antik yerleşimi de turistlerin ilgisini çeken noktalardan biri.

Asklepion, aynı zamanda Hipokrat'ın da hekimlik yaptığı bir hastane bulunmakta.
St. Jean şövalyelerine ait Şövalye Kalesi, adanın bir diğer ilginç yapısı. Ada, uzun yıllar boyunca St. Jean Şövalyeleri'nin merkezi halindeydi. Kale de bu dönemden kalma bir tarihi eser. Şövalye Kalesi konum itibariyle Bodrum Kalesi ile hemen hemen tam karşısındadır. Adada görülmesi gereken bir diğer yer de Agora'ya ait kalıntılardır.

Kos adasında nerelerde kalınır?
Kos adasının ana gelir kaynaklarından biri turizmdir. Bu yüzden adada birçok konaklama yeri mevcuttur.
Her bütçeye uygun olabilecek pansiyonların yanı sıra, Kos'ta birçok otel de bulunmakta.

Kos adasına ne zaman gidilir?
Kos adası tipik Akdeniz iklimine sahip bir yerdir. Dolayısıyla adada kışın bile ılık bir iklim yaşanmaktadır.
Adada genellikle Nisan'dan Ekim ayına kadar denize girilebilir.

Haberin Devamı

Kos adasında ne yenir?
Kos adası konum itibariyle ağırlıklı olarak deniz mahsüllerinin tüketildiği bir yer. Adaya gelen turistler, bölgede bulunan birçok tavernaya gidebilir.