Gündem Klima yetmedi tenekede kömür yaktılar

Klima yetmedi tenekede kömür yaktılar

05.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye genelindeki soğuk hava dalgası karbonmonoksit gazından zehirlenmeleri de beraberinde getirdi. Antalya’da tenekede kömür yakan 3 kişi hayatını kaybederken, Sivas’ta bir baba ve oğul ile Uşak’ta bir karı koca da zehirlenerek can verdi

Klima yetmedi  tenekede kömür yaktılar

Antalya’nın Aksu ilçesinde serada çalışan 62 yaşındaki Muhammed Yılmaz, aynı yaştaki eşi Hamide ve oğulları 26 yaşındaki Sungur Yılmaz, klima ısısının yetmediği gerekçesiyle tenekede yakılarak köz halinde odaya alınan kömürden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Sivas’ta, sebze halinde çalışan 51 yaşındaki Durmuş Kılıç ile oğlu Buğrahan Kılıç sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybederken, Uşak’ta elektriklerin kesilmesi sonrası devreye giren jeneratörden sızan gazla zehirlenen bir aileden iki kişi can verdi.

Haberin Devamı

Damatları geldi

Seralarında çalıştıktan sonra Güzeloluk Mahallesi’nde alt katı hayvan barınağı olan evlerine dönen Yılmaz, eşi Hamide ve oğulları Sungur, ısınmak için klimayı açtı. Ancak havanın soğuk olması ve klimanın yetersiz kalması nedeniyle Yılmaz ailesi, bir tenekenin içinde yakarak köz haline getirdikleri kömürü odaya alarak uyudu. Dün sabah aile evden çıkmayınca damatları Musa Karagöz, merak ederek eve geldi. Karagöz, kayınpederini uyandırmak istedi. Kayınpederi ve diğer aile fertlerinin hareketsiz yattığını gören Karagöz, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Gelen ekipler üç kişinin de yaşamını yitirdiğini saptadı. İncelemelerin ardından cenazeler otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Haberin Devamı

Olaydan sonra Aksu Belediyesi de taziye çadırı açtı. Ailenin akrabası olan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin “Klima ısınmak için yeterli olmayınca teneke içinde kömür yakmışlar. Ancak sonuç faciayla bitti. Çok üzgünüz” dedi.

Boru çıkmış

Sivas’ta sebze halinde çalışan çalışan Durmuş Kılıç’tan haber alamayan iş arkadaşı Mustafa Aksoy, dün sabaha karşı Aydoğan Caddesi’ndeki eve geldi. Bir süre kapıyı çaldıktan sonra içeri giren Aksoy, arkadaşı Durmuş ve oğlu Buğrahan’ın yerde hareketsiz yattığını gördü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, baba ve oğlunun kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamlarını yitirdiğini belirledi. Evde yapılan araştırmada soba borusunun bacadan çıktığı görüldü. Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü 1’inci sınıfında eğitim gören Buğrahan Kılıç’ın sınıf arkadaşları da morgun önüne gelerek gözyaşı döktü. Üç çocuk babası Durmuş Kılıç’ın eşinden ayrı olarak oğluyla birlikte yaşadığı öğrenildi.

Klima yetmedi  tenekede kömür yaktılar


Yılmaz ailesi dışarıda köz haline getirdikleri kömürü odaya alarak uyumuş.