Bilecik Klimatoloji Çalışmalarında Yeni Eğilimler Çalıştayı

Klimatoloji Çalışmalarında Yeni Eğilimler Çalıştayı

15.05.2017 - 16:24 | Son Güncellenme:

.

Klimatoloji Çalışmalarında Yeni Eğilimler Çalıştayı

BİLECİK (AA) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 10. yıl kutlamaları kapsamında Klimatoloji Çalışmalarında Yeni Eğilimler Çalıştayı düzenlendi.

Haberin Devamı

Klimatoloji Çalışmalarında Yeni Eğilimler Çalıştayı'nın açılışı, Fen Edebiyat Fakültesi Taner Zafer Koyuncu Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle yapıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, açılışta yaptığı konuşmada, çalıştayla klimatoloji çalışmalarının önemi ve bu konuda farkındalığın oluşturulması ile bu alandaki çalışmaların genel durumu, araştırmacılar arasında gerekli iletişimin sağlanması ve sorunlara ortak çözüm aranmasını hedeflendiklerini kaydetti.

Klimatoloji biliminin, araştırma konusunu oluşturan iklimin, bir yerdeki atmosfer olaylarının genel karakterlerini, etkilerini ve sonucunu ifade ettiğini anlatan Özbay, şöyle konuştu:

''Son yıllarda hem ülkemizde hem de dünya genelinde daha sık işitir olduğumuz sel, taşkın, sıcak dalgaları, kuraklık, çölleşme ve küresel ısınma gibi iklim olaylarındaki artış ve bunların toplumlar üzerindeki maddi ve manevi olumsuz etkileri klimatoloji alanındaki çalışmaların önemini bir kere daha vurgulamaktadır. İklim özelliklerinin büyük ölçüde bölgesel ve yöresel ölçekte farklılıklar gösterdiği ülkemizde bu önemli unsurun yeterince tanınarak değerlendirilmesi, sağladığı olanakların ve yarattığı sorunların dikkate alınması güncel ve geleceğe yönelik planlama ve uygulama çalışmalarında büyük önem taşımaktadır."

Haberin Devamı

Çalıştayda daha sonra akademisyenlerce sunumlar yapıldı.