Bel ve Sırt Ağrılarına Klinik Pilates!
Birçoğumuz yaşamımızın belirli dönemlerinde çeşitli sebeplerden dolayı kas ve iskelet sistemimizde oluşan bir takım problemlerle karşı karşıya kalırız. Bunlardan en yaygın olanı tartışmasız inatçı bel ve sırt ağrılarıdır. Kişinin yaşam koşulları, ağır işte çalışmaları, yanlış ve kötü duruş, uzun süre oturma veya ayakta kalma, meslek rahatsızlıkları, yaşlılık gibi birçok sebep bel ve sırt ağrısına sebep olmaktadır.

İyi haber ise; alanında uzman kişiler ve fizyoterapistler eşliğinde yapılan klinik pilates sayesinde yıllarca süren, hiç geçmeyecek sandığımız bel ve sırt ağrılarımızdan kurtulmak mümkün.

Klinik Pilates ile Ağrılarımdan Nasıl Kurtulurum?
Pilates omurgamızın sağlıklı olmasını ve vücudun doğru pozisyonda duruş alışkanlığını kazanmasını sağlar. Klinik Pilates sayesinde günlük yaşantımızda çok sık kullanmadığımız sırt ve karın kaslarımız güçlendirilip, kısalan kasların esnetilmesi ile sağlam bir iskelet oluşturulur. Burada iskeletimizin derin kasları ile bel omurlarına en yakın kaslar güçlendirilerek vücudun dayanıklılığı arttırılır. Ayrıca nefes alma teknikleri öğretilerek kaslardaki oksijen miktarı arttırılır, böylece ağrılar büyük oranda azalır.

Hangi Hastalıklar için Uygundur?
Klinik Pilates; Ortopedik, Kadın Sağlığı, spor, nörolojik ve pediyatrik gibi çeşitli branşlarda kullanıma uygundur. Bir çok omurga hastalığı (bel fıtığı, boyun fıtığı, skolyoz, duruş bozuklukları ve buna bağlı ağrılar, osteoporoz, diz sakatlanmaları (menisküs, önçapraz bağ-arka çapraz bağ- yan çapraz bağ problemleri), ortopedik ameliyatlar sonrası rehabilitasyon ve kuvvetlendirme, idrar kaçırma (inkontinans) gibi sorunlarda kişiye özel programlanarak güvenli ve etkin bir tedavi olarak kullanılabilir. Ayrıca hamile bayanlarda doğum öncesi yapılan pilates doğumu kolaylaştırır, doğumdan sonraki toparlanma sürecini de hızlandırır.

Klinik Pilatesin, Klasik Pilatesten Farkı Nedir?
Klasik pilates; bir pilates eğitmeni tarafından uygulanabilir. Ancak Klinik Pilates sadece fizyoterapistler tarafından uygulanır. Bunun sebebi ise klinik pilatesin tedavi amacıyla tasarlanmış olmasıdır. Kişinin yaşadığı sağlık problemleri sonucu ortaya çıkan ağrılarını azaltmaya yöneliktir. Bu problem ve bulgular dahilinde bir tedavi programı oluşturulur.

Klasik pilateste egzersizler daha hızlı ve serttir. Bu yüzden fit ve sağlıklı insanlar İçin tasarlanmıştır. Klinik pilateste ise egzersizler daha yavaş ve kontrollüdür. Dozajı kişinin hareketi düzgün yapabilme yeteneğine ve yorgunluğa göre belirlenir.

Son olarak;
Klinik pilateste tedavi programı kişiye özeldir. Kişinin sağlık problemine uyarlanması açısından alanında eğitimini tamamlamış Fizyoterapistler tarafından uygulanmalıdır. Aksi takdirde yanlış uygulanan pilates egzersizleri sakatlanmalara sebep olabilir, kişiye ciddi zararlar verebilir.

Haberin Devamı