Kocaeli Ko-Mek'ten Her Yıl 50 Bin Vatandaş Yararlanıyor

Ko-Mek'ten Her Yıl 50 Bin Vatandaş Yararlanıyor

21.04.2018 - 15:12 | Son Güncellenme:

.

Ko-Mekten Her Yıl 50 Bin Vatandaş Yararlanıyor

KO-MEK’in Gebze ilçe sergisi açılışına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Her yıl 50 bin kardeşimiz Kocaeli’nde bu eğitiminden yararlanıyor” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının bir yıllık emeğinin gözler önüne serildiği ve bu yıl “KO-MEK’le Gönülden Renkler” teması ile hazırlanan ilçe sergileri Gebze’de devam etti. Her ilçenin farklı bir renkle katıldığı etkinliğe Gebze ‘mor’ ile katıldı. Gebze İlçe Sergisi açılışı Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılışa, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun alana gelmesiyle başladı. Açılışa, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Gebze İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın, ilçe protokolü, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış öncesinde yazar ve neyzen Hakan Mengüç, “Pozitif Düşünce ve Stres Yönetimi” konulu bir konuşma yaptı. Neyin stresi aldığına değinen Hakan Mengüç, “Stresi en çok alan unsurlardan biri ney sesidir. Pozitif, düşünce deyince batıya gitmeye gerek yok, Mevlana’nın o kadar güzel sözleri var ki; bu sözler aklımıza, kalbimize ve ruhumuza hitap eder” dedi.
Programda KO-MEK’in duyma engelli kursiyeri Muhammed Karadağ’da bir konuşma yaptı. Gül Akdağ’ın tercümanlığında konuşmasını gerçekleştiren kursiyer Muhammed Karadağ, KO-MEK’in hayatına kattığı değerden bahseden Karadağ, “Hocalarım ve buradaki idareciler benimle çok yakından ilgilendiler. Çok sayıda arkadaşım oldu. İlk kez sinemaya onlarla gittim. Kalabalık bir arkadaş grubuyla bowling oynadım. Sessiz dünyam panayır yerine dönmüştü. Unutamayacağım anılarım oldu. Onların arasında engelim ortadan kalktı. Az da olsa ses duymaya başladım. Az da olsa ses duymaya başladım. Önceden kendimi yalnız ve mutsuz hissederdim. Şimdi ise, şanslı ve mutlu hissediyorum. Bir sergi, bir öğretmen bir kurum hayatımın döngüsü oldu” diye konuştu.
Muhammed’in konuşmasının ardından protokolün açılış konuşmaları gerçekleşti. İlk olarak kürsüte Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker geldi. KO-MEK’in Gebze için önemine değinen Başkan Köşker, “KO-MEK, Gebze’de binlerce kursiyere meslek edindirmeyi gayret edinmiş bir kuruluştur. KO-MEK güzel bir aile. İnsanlar buraya geldikten sonra, olumlu anlamda, yapısal ve ruhsal değişikliklere uğruyor. Ben de Başkanım İbrahim Karaosmanoğlu’na, Gebze’ye verdiği önem ve destekten dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
KO-MEK Gebze İlçe Sergisi açılışında son konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. KO-MEK’ten her yıl 50 bin kişinin faydalandığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Hayatın her anı yeni bir şey öğrenmemiz gereken andır. Öğrenmenin, eğitimin yaşı yok. Biz de bu amaca, KO-MEK ile hizmet veriyoruz. Hamdolsun, her yıl 50 bin kardeşimiz Kocaeli’nde bu eğitiminden yararlanıyor” ifadelerini kullandı.
Hayatın her anında öğrenmeye devam edilmeli vurgusu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “ Hayatın her anı, yeni bir şey öğrenmemiz gereken andır Ben kursları ziyaret ediyorum ve görüyorum ki, buraya gelenlerin canı sıkılmıyor. Bir güzel an, zamanı iyi değerlendirme ve dertlerin unutulduğu bir yer oldu bu merkezler. Vatandaşlarımız ‘aile ortamında eğitim görüyoruz’ diyorlar. Farklı branşlarımız var. Vatandaş hangi konuda eğitim istiyorsa biz de o branşta hizmet veriyoruz. Belediye hizmeti sadece yol, park yapmak değil. Asıl hizmet insanı mutlu edebilmektir” açıklamasında bulundu.
Öte yandan sergi açılışında, evlenecek genç kızlara bohça verme geleneği de gerçekleştirildi. Eylül ayında dünya evine girecek olan Gebze Kurs Merkezi kursiyerlerinden Aleyna Dere, bohçasını Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden aldı. Kursiyer Esra Yılmaz da, arkadaşları adına Başkan Karaosmanoğlu’na hediye takdim etti.
Açılışın ardından protokol üyeleri sergi içerisinde gezerek yapılan eserleri inceledi.