Gündem Kobani'de sıcak saatler

Kobani'de sıcak saatler

28.10.2014 - 11:47 | Son Güncellenme:

Terör örgütü IŞİD ile YPG ve bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Halep'e bağlı Kobani'nin (Ayn el Arap) iç ve doğu kesimlerinde şiddetlendi.

Kobanide sıcak saatler

Bölgede bir ayı aşkın süredir devam eden çatışmalar, zaman zaman şiddetini artırırken, bu sabahtan itibaren Kobani'nin iç ve doğu bölümünde yoğunlaştı.

Haberin Devamı

Özellikle Mürşitpınar Sınır Kapısı civarında şiddetlenen çatışmalar sırasında tarafların birbirlerine yakın mesafeden ateş ettikleri görüldü. Kalabalık grupların olduğu binaların etrafındaki çatışmalarda ise zaman zaman havan topu ve doçka kullanılıyor.

Çatışmalarda yaralananlar için de sınır kapısının Türkiye tarafına ambulanslar sevk edildiği gözlendi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları ise bölgede keşif uçuşu yaptı. Uçakların 2 kez IŞİD hedeflerini vurduğu belirtiliyor.

Güvenlik güçlerinin sınır hattındaki önlemleri sürüyor.

ABD UÇAKLARI BOMBALADI
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları ise Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınındaki IŞİD mevzilerini bombaladı. Bölgeden yükselen yoğun duman, Suruç sınırından da görüldü.

Haberin Devamı

PEŞMERGE YOLA ÇIKIYOR
Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'ın haberine göre peşmerge güçleri, bu gece saat 01:00 sularında IŞİD saldırısı altındaki Kobani'ye gitmek için yola çıkıyor.
150 kişilik peşmerge birliği, ağır silahlarla donatılmış olacak. Peşmergelerin Katyuşa roketatarların yanı sıra yeni tip Amerikan yapımı uçaksavarlar ve 120, 150, 155, 57, 81 ve 82’lik topları kullanacağı öğrenildi.
Rûdaw’a konuşan üst düzey bir yetkili, peşmergelerin Erbil Uluslararası Havalimanı’ndan hareket edeceğini, silahların ise karayoluyla gönderileceğini kaydetti.
Askeri uzmanlar, ağır silah eğitimi almış Peşmerge Güçleri’nin bölgeye intikal etmesiyle, güç dengesinin değişebileceğini ifade ediyor.

Kobanide sıcak saatler

Kobanide sıcak saatler