Gündem Kobani'de son dakika haberleri

Kobani'de son dakika haberleri

13.10.2014 - 17:24 | Son Güncellenme:

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Kobani'den son dakika haberlerini sizler için derledik.

Kobanide son dakika haberleri

Kobani'de çatışmalar devam ediyor. Koalisyon kuvvetlerinin uçakları İŞID'in Kobani'deki kritik bölgelerini vurmaya devam ediyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD hedeflerine düzenlediği 4 ayrı bombardımanda meydana gelen patlamalar Suruç'tan da duyuldu, sınır hattındaki bazı evlere Kobani'den gelen zırhlı araç parçaları isabet etti. IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 29'uncu gününde de devam etti. Dün sessizliğin hakim olduğu Kobani'de, sabah saatlerinde ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyon uçakları ilçenin güney ve batı kesimine bombardıman düzenledi. Kobani'de Düzenlenen 4 bombardıman sırasında meydana gelen patlamalar Suruç'tan da duyuldu ve Türkiye tarafında tedirginliğe neden oldu. Türkiye sınırına yakın noktalardaki IŞİD hedeflerinin vurulduğu bombardıman sırasında sınırı aşan bazı zırhlı araç parçaları ise sınır hattındaki Kendirci Mahallesi'ndeki boş arazi ve evlere isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından sınır hattında önlemler artırıldı. Bombardıman sonrası IŞİD militanları ile YPG güçlerinin Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yakın bir noktada çatıştıkları ise Türkiye tarafından da görüldü.

Haberin Devamı

YPG'LİLER OBJEKTİFLERİNE TAKILDI

IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışma Mürşitpınar Sınır Kapısının yaklaşık 200 metre mesafesinde giderek yoğunlaşmaya başladı. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise IŞİD mevzilerini havadan bombalamayı sürdürürken, yükselen dumanlar Türkiye tarafından çıplak gözle görülüyor.

Ateş açıldı, gazeteciler bölgeden uzaklaştı

IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmaları takip eden gazeteciler de bulundukları alana ateş açılması üzerine bölgeden güçlükle uzaklaştı..

ASKER ALARMDA, SINIRDA ÖNLEM ALINDI

Şırnak'ın Cizre ile Mardin'in Nusaybin İlçesi arasında Suriye sınır bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birlikler, panzer, kariyer ve zırhlı personel taşıyıcılarla önlem almaya başladı.

Haberin Devamı

Cizre ile Nusaybin ilçeleri arasındaki Suriye sınırında son günlerde görülen olaylar üzerine askerler, sıkı güvenlik önlemleri almaya başladı. 4 gün önce Cizre'de toplanan binlerce kişinin yürüdüğü sınır kesiminde göstericiler, tel örgüleri kaldırarak Suriye'nin Rojava Bölgesi'ne geçmek istemişti. Aynı bölgede bazı kişiler, Abdullah Öcalan ve YPG bayraklarını asker nöbetçi kulübelerine asmıştı.

Bu olaydan sonra askerler; panzer, kariyer ve zırhlı personel taşıyıcılarla aynı 3 gün önce aynı bölgeye gelerek 24 saat süreyle önlem almaya başladı. Cizre ve Katran Jandarma Karakollarına bağlı çok sayıda asker ve zırhlı araç, olası bir gelişmeye karşı hazır durumda bekletiliyor.