Şırnak KOBANİ’DEKİ ÇATIŞMADA ÖLEN YPG’Lİ TAŞKIN CİZRE’DE DEFNEDİLDİ

KOBANİ’DEKİ ÇATIŞMADA ÖLEN YPG’Lİ TAŞKIN CİZRE’DE DEFNEDİLDİ

23.10.2014 - 15:02 | Son Güncellenme:

.

KOBANİ’DEKİ ÇATIŞMADA ÖLEN YPG’Lİ TAŞKIN CİZRE’DE DEFNEDİLDİ

Kobani’de IŞİD ile girdikleri çatışmada öldürülen Ferman Agır kod adlı YPG’li Ferhat Taşkın’ın cenazesi Şırnak’ın Cizre ilçesinde olaysız bir şekilde defnedildi.
Suriye’nin Kobani kentinde YPG ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden YPG’li Ferman Agır kod adlı Ferhat Taşkın, Cuma Goyi kod adlı Azad Bilen ve Haki Hemgin kod adlı Lokman Ataman’ın cenazeleri cenaze araçları ile Cizre’ye getirildi. Cenazeleri taşıyan araç konvoyunu karşılayan kalabalık grup, cenazelerle birlikte ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Grup, ilçe merkezindeki Dörtyol Kavşağı’na geldiğinde ise üç YPG’linin cenazesi araçlardan çıkarıldı ve tabutlar yolda hazırlanan masaların üzerine konulduktan sonra cenaze namazları kılındı. Cenaze namazından sonra Haki Hemgin kod adlı Lokman Ataman’ın cenazesi Beytüşşebap’a, Cuma Goyi kod adlı Azad Bilen’in cenazesi de Silopi’ye gönderildi. Cizre doğumlu olan Ferman Agır kod adlı YPG’li Ferhat Taşkın’ın tabutunu omuzlarına alan vatandaşlar, Nusaybin Caddesi üzerinden ilçe mezarlığına doğru yürüyüşe geçti. Cizre’deki cenaze törenine HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP ve DBP Cizre ilçe eşbaşkanları, MEYA-DER yöneticileri, barış anneleri, sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin yanı sıra kalabalık bir grup katıldı.
Sloganlar eşliğinde ilçe mezarlığına getirilen YPG’li Ferhat Taşkın’ın cenazesi Kürtçe ağıtları ve dualar eşliğinde defnedildi.
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, törende Kürtçe kısa bir açıklama yaptı. Yapılan konuşmaların ve cenazenin defnedilmesinden sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.