Gündem Kobani’ye Ankara silah koridoru açsın

Kobani’ye Ankara silah koridoru açsın

27.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Washington’da Kobani’nin düşmek üzere olduğunu ve kentte büyük bir katliam yaşanacağını söyleyerek Türkiye’yi olayları seyretmekle suçladı.

Kobani’ye Ankara silah  koridoru açsın

“Mesele, büyük kırılmalara yol açacak” diyen Demirtaş Rojava’nın Türkiye’deki barış sürecinin önüne geçtiğini açıkladı ve hükümetten Rojava’ya diğer Kürt bölgelerinden ağır silahların ulaşabileceği bir koridor açmasını istedi. Demirtaş, şöyle konuştu: “IŞİD’i büyütüp başımıza bela edenler, ki IŞİD şu anda Kürtlerden başka kimseye saldırmıyor, bilsinler ki, bir gün bu beladan kurtulacağız ama bu bela sizin başınızı ağrıtacak.

‘Önlerinde biz olacağız’
Türkiye için tehdit Kürtler değil IŞİD ve onun destekçilerdir. Kobani düşebilir belki. Ama Türk kardeşlerimizin şundan şüphesi olmasın. Suruç’a, Adana’ya doğru ilerlediğinde IŞİD’in önünde yine biz olacağız. IŞİD şu saatlerde o kara bayrağını Kürdüstan’ın bir yerine dikmiş olabilir ama bütün dünya bilsin ki, o lanet paçavranın yerine bir gün ala rengin (Kürtçe’de Kürdistan bayrağı) bayrak dikilecek.”