Gündem KOBİ’de büyük ödül CRYOCAN’a

KOBİ’de büyük ödül CRYOCAN’a

01.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marmara Bölgesi’nin en büyük sanayi odalarından Kocaeli Sanayi Odası’nın (KSO), “9. Sektörel Performans Değerlendirme” ödülleri sahiplerini buldu. Büyük Ölçekli Kuruluş kategorisinde Belgin Madeni Yağlar Ticaret ve Sanayi A.Ş, KOBİ kategorisinde de CRYOCAN Basınçlı Kaplar Endüstriyel Tesisler Sanayi ödül almaya hak kazandı.

KOBİ’de büyük ödül CRYOCAN’a

KSO’nun düzenlediği 9. Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu ödül törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, ödül alan sanayi kuruluşları temsilcileri ve işadamları katıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise törene rahatsızlığı nedeniyle katılamadı.
Birlik vurgusu
TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, törende yaptığı konuşmada, “Yurt içinde ve dışında pek çok olumsuz gelişme yaşadık. Tüm bunlara rağmen, sizler gibi işine dört elle sarılmış, her türlü olumsuzluğa rağmen, hem ayakta kalıp, hem de işini geliştirmiş firmalarımızın olması ülkemizin en büyük şansıdır. Şirketlerin ne kadar güçlü, müteşebbisin ne kadar başarılıysa, ülken de, ekonomin de o kadar ileri gider. Dünyanın en zor coğrafyasında bin yıldır bir tek biz ayakta kaldık. Daha iyisini de yapar mıyız? Yaparız. Yeter ki birlik beraberliği muhafaza edelim” dedi.
CRYOCAN Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Urhan, yılın KOBİ büyük ödülünü, TOBB Başkan Yardımcısı Halil Mete, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve KSO Meclis Başkanı Tahsin Tuğrul’un elinden aldı.
Gebze’de üç ayrı tesiste akaryakıt ve LPG treyleri ve depolama tesisleri üreten CRYOCAN’ın Verimlilik, İstihdam, Yenilikçilik ve Markalaşma, Finansal Sonuçlar, Dış Ticaret, Topluma Katkı ve Çevre, Çalışanların Geliştirilmesi ve Bilinçlendirilmesi kategorilerinin tümündeki başarıları nedeniyle KOBİ büyük ödülüne layık görüldüğü belirtildi.
‘İhracata yönelin’
CRYOCAN’ın Yönetim Kurulu Başkanı Urhan, 2015’te büyümelerinin yüzde 70 oranında olduğunu 2016’da bu oranın yüzde 65 düzeyinde olacağını ifade etti. İhracatın ciroya oranının da yüzde 70 olduğunu kaydeden Urhan, tüm sanayicilerin frene basmadan tam gaz ihracata yönelmeleri gerektiğini, kriz söylemleri yerine yeni pazar arayışlarına odaklanmalarını ancak bu arada nakit akışı ve finansı da gözden kaçırmamaları gerektiğini söyledi. Bu ödüllerin her zaman bir motivasyon kaynağı olduğunu belirten Urhan, “Biz geçen sene TEPAV’ın yaptığı araştırma sonucu en hızlı büyüyen ilk 100 ödülünü almıştık. Bu sene KSO öncülüğünde ve PWC danışmanlığı ile ciddi bir jüri tarafından verilen bu ödül bizleri daha da kamçıladı. Başarının devamını sağlamak için daha gidecek çok yolumuz var” dedi.