Kobi KOBİ’ler İçin Dijitalleşmenin Önemi

KOBİ’ler İçin Dijitalleşmenin Önemi

16.03.2017 - 14:38 | Son Güncellenme:

Xerox’un bağımsız araştırma şirketi Coleman Parks’a yaptırdığı KOBİ araştırması, KOBİ’lerin dijitalleşme ihtiyaçlarını ve teknolojiye bakışlarını ortaya koyuyor.Araştırma sonuçları, KOBİ’lerin ilk önceliğinin büyüme olduğunu gösteriyor. İkinci öncelik ise iş süreçlerini ve doküman iş akışını iyileştirerek verimliliği artırmak. Bu önceliklerin akabinde, başta ofis cihazları giderleri olmak üzere ofis masraflarını azaltma ihtiyacı takip ediyor.

KOBİ’ler İçin Dijitalleşmenin Önemi

Araştırma sonuçları, KOBİ’lerin ilk önceliğinin büyüme olduğunu gösteriyor. İkinci öncelik ise iş süreçlerini ve doküman iş akışını iyileştirerek verimliliği artırmak. Bu önceliklerin akabinde, başta ofis cihazları giderleri olmak üzere ofis masraflarını azaltma ihtiyacı takip ediyor.

Haberin Devamı

Dijitalleşme, Büyümeye Atılan En Büyük Adım

Araştırmanın sonuç raporunda, KOBİ’ler ile ilgili aşağıdaki sonuç ve yorumlar göze çarpıyor:

KOBİ’lerin % 80’i faturalama, finansal raporlama ve yasal işlemleri için kağıt kullanmak istemiyor.

KOBİ’lerin neredeyse yarısı (%46) kağıt bazlı iş süreçlerinin büyük bir zaman kaybına yol açtığını belirtiyor.

10 KOBİ’den 6’sı bu zaman kaybının yıl sonu kazancını olumsuz etkilediğini belirtiyor. 5 KOBİ’den sadece 1’i piyasada bulunan kağıtsız çözümlerden haberdar.

5 KOBİ’lerin % 23’ü 2017’nin sonunda mobil cihazlarını doküman iş akış süreçlerine entegre etmiş olmayı planlıyor.

KOBİ’lerin % 66’sı, mobil baskıyı mobilite adına yapacağı girişimlere katmayı planlarken % 22’lik bir kesim ise 1 yıl içinde bu sürece geçmeyi öngörüyor.

Haberin Devamı

KOBİ’lerin % 56’sı şirketlerinin güvenlik stratejilerine yazıcılarını ve/veya çok fonksiyonlu ofis cihazlarını da dahil ediyor.

KOBİ’ler; doküman ve baskı yönetimi ile ofis masraflarını optimize etmeyi, kendilerini dijitalleşmeye iten öncelikli sebepler olarak görülüyor.

KOBİ’lerin % 81’i doküman iş akış süreçlerini iyileştirmeyi planlıyor.

KOBİ’lerin % 78’i bu konuda danışmanlardan, ofis ekipman satıcılarından veya bilişim teknolojileri tedarikçilerinden yardım almayı düşünüyor.

İlerlemeye yatkın KOBİ’lerin büyük çoğunluğu Yönetilen Baskı Hizmetleri’nden (MPS) haberdar durumdalar. Katılımcıların % 42’si Yönetilen Baskı Hizmetleri kullanıcısı, % 40’ı ise bir yıl içinde Yönetilen Baskı Hizmetleri kullanmaya başlayacağını ifade ediyor.


Kaynak: Kobi-Line