Ekonomi KOBİ’lere 5 milyar liralık destek

KOBİ’lere 5 milyar liralık destek

03.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, KOBİ’lere toplam 5 milyar liralık düşük faizli kredi desteği verileceğini söyledi.

KOBİ’lere 5 milyar liralık destek

Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen, “KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi” toplantısına katıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ziraat Bankası ve Denizbank işbirliğiyle hayata geçirilen projeye göre KOBİ’lere aylık yüzde 0.83, yıllık yüzde 9.90’dan 5 milyar liralık kredi sağlanacak. Buna karşılık TOBB, bankalara 500 milyonluk kaynak aktaracak. Kredi garanti fonu da kredilere yüzde 85 teminat verecek.

Başbakan Yıldırım, “Bu projede TOBB, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve bankalarımız taraflar. Bankalar ve TOBB, sıkıntılı dönemde nasıl bir sorumluluk alabiliriz diye düşündüler. Böylece KOBİ’lere 5 milyar lira kredi desteği imkanı getirdiler” dedi.

Paran çoksa kefil ol

İşbirliği protokolünün imza töreninde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yıldırım’a “Şahitlik edin efendim” diyerek imza atmasını talep etti. Yıldırım da, “İşin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil ol” diye espri yaptı. Hisarcıklıoğlu, “Hem kefil, hem şahit. Yüzde 85 riski devletimiz aldı” dedi.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Projede bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. 5 milyarlık kredi hacmini KOBİ’lerin hizmetine uygun faizle sunacağız” diye konuştu.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de, “Hayat nefesle başlar. Aileleri ve çalışanlarıyla 25 milyona hitap eden KOBİ’lere destek için projede yer almaktan gururluyuz” dedi.

‘Serinkanlı olun’

Başbakan Binali Yıldırım, ekonomideki dalgalanmaya ilişkin vatandaşların sakin ve serinkanlı olmasını isteyerek, “2017 inşallah daha iyi olacak. Kamu yatırımları için 2017 bütçesinde 80 milyara yakın kaynak aktardık. 2008 krizinin teğet geçmesi kamu yatırımlarıyla oldu. Bizim yaptığımızı ABD şimdi yapmak istiyor” diye konuştu.