Kobi Bilişim ve Mobil Uygulama Alanında Ar-Ge Desteği

Bilişim ve Mobil Uygulama Alanında Ar-Ge Desteği

23.01.2017 - 10:53 | Son Güncellenme:

KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı), kendi işletmesini kurmak isteyen girişimci adayları için can simidi olmaya devam ediyor.

Bilişim ve Mobil Uygulama Alanında Ar-Ge Desteği

Geçtiğimiz yıllarda binlerce kişinin istihdamını sağlamış ve Türkiye ekonomisini kalkındırmaya yönelik projelere imza atmış hem de kişilerin projelerine destek vermiştir. Ekonomiye ciddi katkılar sağlayan bu projelerle, Türkiye’nin gelişme sürecinde Kobi-Line ile birlikte önemli rol oynamaktadır.

Haberin Devamı

Bildiğiniz üzere çağımız teknoloji çağı, hatta mobil teknoloji çağı. Artık günümüzde yediden yetmiş yediye herkesin bir akıllı telefonu var. Bu akıllı telefonlar için de geliştirilen ve geliştirilmekte olan milyonlarca oyun ve uygulama mevcut. Hızlı haberleşme sayesinde her yeni uygulamadan eş zamanlı olarak haberdar olma şansımız bulunuyor.

KOSGEB, Bilişim ve Mobil Uygulama alanında Ar-Ge desteği vereceğini açıkladı. Bu destek sayesinde bilişim teknolojilerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin ürün, oyun, uygulama ve yazılım alanında etkinliklerinin arttırılması hedefleniyor.

Türkiye’de özellikle de mobil oyun sektöründe önemli adımlar atmayı amaçlayan KOSGEB, ay sonuna kadar yapılacak tüm başvuruları değerlendirecek. Bu değerlendirmenin ardında da desteğin kriterlerine uyan projelere geri ödemesiz olarak 100 bin TL, geri ödemeli olarak 150 bin TL destek verecek. KOSGEB’in bilişim ve mobil uygulama alanında vereceği desteğe ayırdığı toplam bütçe ise 50 milyon TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Kalkınma Bakanlığı, KOSGEB’in desteklediği bu projeler sayesinde 2023 yılında 2 ile 2,5 milyar dolarlık oyun ihracatı hedefliyor. Üç yıl sürmesi planlanan Bilişim ve Mobil Uygulama alanında Ar-Ge desteği programına başvuru yapabilecek olanlar KOBİ’ler ve meslek kuruluşları olarak belirlendi.


Kaynak: Kobi-Line