Kobi Çiftçilere Devletten Hayvancılık Kredisi

Çiftçilere Devletten Hayvancılık Kredisi

30.05.2018 - 13:59 | Son Güncellenme:

Büyükbaş hayvancılık ile uğraşan besiciler, hayvan desteği başvurusu için aranılan şartları yerine getirmesi durumunda, 30 bin liraya kadar hayvan satın alınıp çiftçilere teslim edilmektedir. Küçükbaş için ise keçi, koyun, dana, düve, sığır besiciliği yapılabilir. Özel bankalardan da kredi çekilerek sermaye olmadan besicilik yapılması mümkün hale getirildi.

Çiftçilere Devletten Hayvancılık Kredisi


Hangi Kurumlar Hayvancılık İçin Kredi Veriyor?

Diğer bankalara kıyasla uygun hayvan kredisi Ziraat Bankası tarafından verilmektedir. Süt hayvanı yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, ahır ve çiftlik yapımı olmak üzere çeşitli sektörde gerekli olan aletlerin alınması adına kredi ve finans hizmetleri gerçekleşmektedir. Küçükbaş hayvan hibe desteği için faiz oranları da oldukça düşüktür. Yıllık olarak %5 oranında faiz talep edilir. Başvurular ise şube üzerinden gerçekleşir. Alınmak istenilen hayvan sayısına ve daha önceden yapmış olduğunuz çiftçilik durumuna göre adınıza kayıtlı olan gayrimenkuller üzerinden bireysel müşteri temsilcileriniz ile görüşme yaparak gerekli olan evrakları ve faiz miktarını da öğrenmeniz mümkündür.

Devlet Hibeleri Hayvan Alımı İçin Başvuru Süreci Nasıl İşler?

Genç çiftçi projesi kapsamında 30 bin liraya kadar hayvan alımı hibesi söz konusudur. Hayvan desteği 2018 yılında TİGEM tarafından verilmekte ve çiftçilere geri ödemesiz bir şekilde hibe edilmektedir.

Hibe Hayvan Desteği İçin Aranan Koşullar Nelerdir?

Hayvan destek kredisi şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şarttır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hibe hayvan kredisi alabilmek adına 18 yaş ile 41 yaş arasında bulunması gerekiyor. Okuryazar olma şartının yanı sıra 30 bin liralık destek almak isteyen kişilerin ve eşlerinin ücretli olarak bir yerde çalışmaması da aranılan koşullar içerisindedir. Daha önce besicilik hibesi almamış olan kişilerin başvuruda bulunması gerekir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı 15 büyükbaş hayvan ve 50 küçükbaş hayvan bulunan kişiler hibe hayvan desteği alamaz. Devletten Hayvan desteği nasıl alınır konusunda öncelikle aranılan şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Daha sonra ise gerekli olan evraklar hazırlanmalıdır.

Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Hayvan hibesi almak isteyen kişiler öncelikle hayvan desteği başvurusu yapmalıdır. Başvuru için gerekli olan evraklar şu şekildedir:

30 bin lira hibe almak isteyen kişilerin öncelikle nüfus cüzdanı fotokopisini hazırlamaları gerekiyor.

Yeşil karta sahip olan kişilerin SGK üzerinden 60-C-1 olduğunu belirten belgeyi de hazırlaması şarttır.

Islak imzaya sahip olan taahhütname, okuryazarlık belgesi ya da diploma istenilen evraklardandır.

Hibe alacak olan kişiye ve eşine ait SGK hizmet dökümü de gerekli olan evraklar arasında bulunmaktadır. Hayvan desteği kimlere verilir konusunda bilgi sahibi olunması da şart. TC vatandaşı olan ve yaş sınırına uyum sağlayan kişiler hibe desteğinden yararlanabilir. Bu kişilerin aynı zamanda daha önce hibe için hiçbir şekilde başvuru yapmamış olması gerekiyor. Vergi mükellefi olmadıklarına dair bir belge ve hazırlanması gereken uygun bir proje ve tanıtım formu da gerekli evraklardandır.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği devlet desteği almak isteyenlerin de aynı şartları yerine getirmesi gerekir. Ziraat bankası hayvan desteği için tarım ve hayvancılık hibesi; koyun yetiştiriciliği, keçi yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği, kanatlı kümes hayvanı yetiştiriciliği gibi sektörlerde verilir.

Tarım bakanlığı küçükbaş hayvan desteği için başvurular yapıldıktan sonra ilgililer tarafından inceleme yapılır. Gerekli incelemelerin ardından ise olumlu ya da olumsuz olarak geri dönüş yapılarak hibeye başvuranlara bilgi verilir. Projelerinizi ne kadar iyi hazırlarsanız olumlu sonuç alma şansınız o kadar yükselir.

Kaynak: Kobi-Line