Kobi Engellilere İstihdam Fırsatı!

Engellilere İstihdam Fırsatı!

18.07.2018 - 15:13 | Son Güncellenme:

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek imkânı veriliyor.

Engellilere İstihdam Fırsatı

Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına katkı sağlayıp yardımcı olmaktır.

Haberin Devamı

Aydın Valiliği, engellilerin kendi işini kurmasına yönelik hibe desteği kapsamında 3 kişiye hibe desteği imkânı sağladı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İŞKUR Aydın İl Müdürlüğünce engellilerin kendi işini kurmasına yönelik hibe desteği kapsamında hibe alma şansı yakalayan İbrahim Tanırkan, Şerife Yılmaz Çelen ve Türkan Yıldırım'ı makamında ağırladı. Vali Köşger, İbrahim Tanırkan'a 44 bin, Şerife Yılmaz Çelen'e 28 bin 200 ve Türkan Yıldırım'a 50 bin liralık çeklerini teslim etti.

Kısa törenin ardından açıklamada bulunan Köşger, devletin engellilere olan desteğinin her zaman sürdürüleceğini ifade ederek bunun en güzel örneklerinden birini şu anda gerçekleştirdiklerini aktardı. Engellilere çağrıda bulunan Köşger, şu anda sınırsız sayıda kişiye hibe desteğinde bulunabilecek durumda olduklarını imkânı olan herkesin başvuru yapması gerektiğini sözlerine ekledi. Yapılan tüm başvuruların özenle incelendiğini şimdiye kadar yapılan tüm başvuruların onaylandığını vurguladı.

Haberin Devamı

Kaynak: Kobi-Line