Kobi Kobilere Yeni Yılda Süper Destek!

Kobilere Yeni Yılda Süper Destek!

25.12.2017 - 18:14 | Son Güncellenme:

Devletin başlatmış olduğu istihdam seferberliği kapsamında 2018 yılında “6 ay maaş devletten” uygulaması ile esnaf ve Kobilere hibe verilecek.

Kobilere Yeni Yılda Süper Destek

10 Bin Liralık Maaş Desteği Verilecek

Haberin Devamı

Yeni yıl ile birlikte 18-25 yaş aralığında genç eleman çalıştıran işletmelere toplamda 10.000 TL maaş desteği verilecek.

2017 yılı içinde başlatılan istihdam seferberliğinin yüzleri güldürmesi 1,5 milyon kişiye iş imkânı sağlaması üzerine ekonomi yönetimi 2018 yılı için de harekete geçti. Ekonomik büyümenin yeni yılda da devamı için başlatılan istihdam seferberliğinde en dikkat çeken destek ise esnafa yönelik oldu. Yeni yılda işletmesinde 25 yaşını aşmamış genç eleman istihdam ettiren esnafın ödeyeceği maaşın 6 aylık kısmını devlet karşılayacak. Esnafa ilaç gibi gelen bu destekle işletme sahiplerinin yüzü gülecek.

Esnafa İlaç Gibi Gelecek!

Uygulamalı eğitimler, çıraklık eğitimi, işbaşı eğitimleri, genel sağlık sigortası prim desteği, ek istihdama maaş, prim, vergi desteği ve annelere bakım desteğinin de yürürlüğe konulacağı 2018 yılı için hükümetin istihdam beklentisi yaklaşık 2 milyon civarında öngörülüyor.

Haberin Devamı

Daha önce planlanan ama yetişmeyen bir programla da 2018 yılında kendilerini siber güvenlik alanında geliştirmek isteyen gençlerin önü açılacak. Siber güvenlik gibi alanlarda iş başı programlarına katılan gençlere 75 lira cep harçlığı verilmesinin yanında prim ödemeleri de devlet tarafından karşılanacak. Gençler güvenlik açıklarını bulmaları konusunda yetiştirilerek ülkeler arası siber saldırılarda bizzat devlet tarafından istihdam edilerek güvenlik açıkları kapatılacak.

Yine yeni yıl ile birlikte 2018 başında prime esas kazanç sistemi de getirilecek. Artık ek istihdamda 4 bin 740 lira olan ücretler de sigorta primine dahil edilecek. Prim ve vergi desteği her sigortalı için 12 ay olacak şekilde önümüzdeki yıl da sürecek. Rakamlar yeni asgari ücrete göre güncellenecek. Bu teşvikler 2020 yılına kadar geçerli olacak. Her işletme bu teşvikten faydalanacak.

Çıraklık Eğitiminde Rekor İstihdam Sağlanacak!

Çırak, kalfa ve ustalık eğitimleri yaygınlaştırılacak ve çırak bulamayan esnafın derdine devlet çare olacak. 3 veya daha az çalışanı olan esnaf ve sanatkârlara, el ile yaptığı işi kendisine meslek edinen işçi ve ustalar için ek istihdama yönelik 2018 yılı için ‘’6 ay maaş devletten’’ uygulaması hayata geçecek. İşletmeler 2018'de mevcut çalışan sayılarına ek olarak istihdam ettikleri 18-25 yaş grubundaki çalışanların maaş, sosyal güvenlik primleri ve vergilerini devlet ile karşılıklı ödeyecek. Uygulamada ise bir ay işverenden, bir ay devletten maaş desteği sağlanarak yılın yarısı destek devletten alınmış olacak.

Haberin Devamı

Maaş desteği uygulaması ve rakamı asgari ücret belirlenince rakamlar netleşecek. ''6 ay maaş devletten'' uygulaması dâhilinde verilecek maaşlar asgari ücretin kendisi olarak belirlendi. 2018 asgari ücretinin belirlenmesinin ardından 25 yaş altı eleman başına devlet ortalama 10 bin TL maaş desteği verecek. Asgari ücret üzerinden verilecek olan maaş, prim ve vergi desteğinin 2018 yılının başında başlayıp yılsonuna kadar devam etmesi kararlaştırıldı. Bu hibe ve teşviklerle esnaf, işletmeler ve Kobiler rahat bir nefes alacak. Yeni yılda açıklanması beklenen kredi faiz desteği de Ocak-Şubat aylarında açıklanacak. Bu kredi ile de esnaf işlerini rahatlıkla yönetebilecek. Devlet bu sayede krizi fırsata çevirerek ekonominin belini düzeltecek ve enflasyonu aşağıya çekerek iki haneden tek haneye düşürecek.


Kaynak: Kobi-Line