Önce Eğitim Sonra Hibe!

Tüm gününü ev işleri yaparak geçiren Ayşe Ceylan, iş hayatına atılmak için girişimcilik kursuna katıldı.

Önce Eğitim Sonra Hibe!

Ardından da KOSGEB’den aldığı 30 bin liralık hibe desteğiyle 10 metrekarelik dükkan açıp, kendi ürettiği turşu, pekmez, zeytin, şalgam ve limonata satmaya başladı. Sattığı her ürünü kendisi imal eden Ayşe Ceylan’ın müşterileri de, organik ürünler bulabilmenin kolaylığını yaşadı.

Devlet desteği ile kendi işini kurup kendi işinin patronu olmak istediği için kolları sıvadığını belirten Ayşe Ceylan "Kursu bitirdikten sonra turşu dükkanı açmaya karar verdim. 4 yıldır da kendi işimin patronuyum. İşlerim çok iyi. Ev kadınları aslında kendi işini yapabilirler. Yapmayı sevdikleri bir yiyecek, bir içecek dahi onlar için bir meslek haline gelebilirler. Turşuyu, şalgamı, zeytini, pekmezi, nar ekşisini, limonatayı kendimiz yapıyoruz."

Ayşe Ceyhan, Erdemli İlçesi’nde KOSGEB tarafından verilen hibe desteklemesinden ilk yararlanan kişinin de kendisi olduğu hatırlatarak mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: Kobi-Line
21 Eylül 2019 Magazin Bülteni21 Eylül 2019 Magazin Bülteni

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber