Kobi Kobiler Devlet Desteklerini Gözden Kaçırıyor!

Kobiler Devlet Desteklerini Gözden Kaçırıyor!

09.11.2016 - 12:52 | Son Güncellenme:

İhracatçı firmalar bugün yurt dışında şube açarken, fuara katılırken veya tanıtım çalışması yaparken yaptığı harcamaların miktarına göre %50 ilâ %70 oranlarında devletten teşvik alabilir.

Kobiler Devlet Desteklerini Gözden Kaçırıyor

Kobiler Devlet Desteklerini Gözden Kaçırıyor!
Türk ihracatçıları bu yıl Afrika ülkeleri, güney Afrika cumhuriyeti, Etiyopya, Cezayir ve Uzakdoğu ülkelerine ihracat yapmaya başladı. Ekonomi Bakanlığı da bu ülkeleri öncelikli ülkeler olarak belirledi.

Haberin Devamı

Bakanlık, yüzde altmış olan hibe destek miktarına ilave %10 koyarak desteği özellikle yüzde yetmişe çıkardı. Ekonomi Bakanlığının 2015 yılı verilerine göre geçen yıl yaklaşık 850 milyon TL destek verildi. Bu desteklerden geçen yıl 19.000'in üzerinde şirket yararlandı.

Altı Ay Öncesini de Kapsıyor
Bu yıl ise ihracattaki daralma ve ekonomideki genel tablo dolayısıyla ilk altı aylık veriler geçen yıla paralel gidiyor. Baktığınızda ihracatçı şirket başına yıllık bir buçuk, 2 milyon $'a kadar teşvik alınabiliyor ancak maalesef firmalar bu haklarını ihmal ediyor veya prosedürlerle uğraşmak istemiyor. Teşvikleri kullanabilmek için firmanın büyüklüğünün küçüklüğünün, çalışan sayısının, firma sahiplerinin yerli ya da yabancı olmasının, ihracat rakamının azlığı veya çokluğunun ya da KOBİ olmasının önemi yok. Ayrıca verilen destekler şirketin geçen altıya dönük ilgili harcamalarını da kapsıyor.

Kaynak: Kobi-Line