Kobi Kobilere Destek Yağacak

Kobilere Destek Yağacak

29.12.2017 - 10:36 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde kararlaştırılan Stratejik Ürün Destek Programı’na başvurular bu hafta başlıyor.

Kobilere Destek Yağacak

Stratejik Ürün Proje Başvuruları Başlıyor

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde kararlaştırılan Stratejik Ürün Destek Programı’na başvurular bu hafta başlıyor. Kobilere makina ekipman, yazılım, donanım, personel giderleri, bilgi transferi ile test ve analizinin desteklendiği programın destek üst limiti 5 milyon lira olarak belirlendi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Desteklemeyi Geliştirme Başkanlığı (KOSGEB), KOBİ’lerin teknolojik üretim yeteneklerini geliştirerek ithalatı yüksek olan stratejik ürünlerin yerlileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Stratejik Ürün Destek Programı’nı başlattı. Aralık ayında başlatılan program ile yerli ve milli ürünlerin üretilmesi ve üretimde daha yüksek oranda yerli girdi kullanımı sayesinde cari açığın da azaltılması hedeflenmektedir.

Haberin Devamı

Kobileri şahlandıracak Stratejik Ürün Destek Programı’na başvurular, 1 Ocak ile 31 Mart 2018 tarihleri arasında alınacak. Ön değerlendirme ve teknik-mali raporlar ise en geç 15 Mayıs 2018’e kadar Uygulama Birimi tarafından KOSGEB Başkanlığı’na gönderilecek. Kurul değerlendirmesi 16 Mayıs-30 Haziran 2018 arasında gerçekleştirilecek. Program kapsamında makine-teçhizat, yazılım ve personel gideri, bilgi transferi, test-analiz, kalibrasyon ve referans numune ile hizmet alımı gibi unsurlar desteklenecek. Destek üst limiti, geri ödemeli ve geri ödemesiz olmak üzere 5 milyon TL olarak belirlendi. Destek programı için KOBİ’lerin, büyük bir işletme işbirliğiyle başvuru yapmasında fayda görüldüğü kaydediliyor. Fizibilite raporu projede önemli yer tutmaktadır. KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı’ndan yararlanan bir işletme, aynı ürün için Stratejik Ürün Destek Programı’ndan yararlanamayacak.


Kaynak: Kobi-Line