Eskişehir Koç Berrocal'in Trabzonspor Maçı Açıklaması

Koç Berrocal'in Trabzonspor Maçı Açıklaması

08.12.2017 - 16:46 | Son Güncellenme:

.

Koç Berrocalin Trabzonspor Maçı Açıklaması

Eskişehir Basket’te İspanyol Koç Josep Maria, 10 Aralık Pazar günü oynanacak Trabzonspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe Doğuş ve Darüşşafaka Basketbol mağlubiyetlerinden sonra Demir İnşaat Büyükçekmece’yi yenmenin önemine değinen Berrocal, 2 mağlubiyetin ardından iyi bir reaksiyon gösterdiklerini söyledi. Geride kalan 9 haftayı da değerlendiren İspanyol koç, “Öncelikle 9 maçlık periyottan sonra sezonun tümüne yönelik bir sonuç çıkarmak için henüz çok erken. Genel olarak gidişattan memnun olduğumu söyleyebilirim, fakat hala geliştirebileceğimiz çok şey var. Şu an önümüzde pazar günü evimizde oynayacağımız Trabzonspor maçı var ve Eskişehir’de son oynadığımız Fenerbahçe maçından sonra kendi sahamızda çok daha iyi bir basketbol oynamak için bizim için önemli bir fırsat” dedi.

"Güç farklarının az olduğu dengeli bir lig oynuyoruz"
Trabzonspor’un güçlü bir rakip olduğuna değinen Berrocal, “Sadece puan durumundaki sıralamalarına göre değerlendirme yapmak hata olur, çünkü yakın geçen ve kazanma şansları olan bazı maçları kaybettiler. Hem bireysel hem de takım olarak oynadıkları oyuna göre analiz yapmak gerekiyor. Hücum güçleri çok yüksek ve biz maça mental olarak doğru hazırlığı yapmazsak bizim için zor bir maç olacağı kesin. Takımlar arası güç farklarının az
olduğu dengeli bir lig oynuyoruz. Aşağı yukarı her takımın birbirini yenme potansiyeli var. Dolayısıyla her maça doğru şekilde hazırlanıp yüzde yüzümüzü vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe maçı hayal kırıklığı oluşturdu"
Taraftara her maç galibiyet için ihtiyaç duyduklarını belirten Berrocal, “Evimizde oynadığımız son maç olan Fenerbahçe maçı hepimiz ve herkes için biraz hayal kırıklığı oluşturmuştu. Fakat bu tarz iniş çıkışlar işimizin doğasında var. Bizim amacımız Pazar günü buraya gelecek olan taraftarlara
son maçtan çok daha iyi bir basketbol izletmek ve bunu 40 dakikaya yayabilmek. Sonuç olarak ortaya koyduğumuz oyunla taraftarımızı mutlu etmek bizim için en önemli hedeflerden biri. Her takım her zaman dolu tribünler önünde taraftar desteğini arkasına alarak oynamak ister. Basketbol çok dinamik bir oyun ve maçın içinde mutlaka işlerin iyi ve kötü gittiği dönemler oluyor. Özellikle bu kötü anlarda taraftarların takımı ayağa kaldırmasına ve takımın bu itici gücü arkasında hissetmesine çok büyük ihtiyaç oluyor. Benim temennim tüm sezon boyunca iyi ve kötü günde taraftarımızla bir bütün olabilmek” diye konuştu.