Aydın KOCABAŞ; "YAŞ PAMUK TOPLAMAK KALİTEYİ DÜŞÜRÜYOR"

KOCABAŞ; "YAŞ PAMUK TOPLAMAK KALİTEYİ DÜŞÜRÜYOR"

06.10.2015 - 09:55 | Son Güncellenme:

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş nemli pamuğun kaliteyi düşürdüğünü ifade ederek, üreticileri yaş pamuk toplanmaması konusunda uyardı.

KOCABAŞ; YAŞ PAMUK TOPLAMAK KALİTEYİ DÜŞÜRÜYOR

Başkan Kocabaş, “Üreticilerimiz hasat döneminin başında yağmura yakalandı. Ürünlerin kurumasını bekleyin. Yaş hasat edilen ürünün hem renk kalitesi düşüyor hem de bozulma yapıyor. Birçok kez ifade ettiğimiz gibi bu şekilde toplanan pamuk, kaliteyi de düşürüyor. Söke’de nem oranı yüksek olan pamuğun toplanmaması için Söke Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünün kurduğu denetleme ekiplerinin kontrollere devam ediyor" dedi.

"TİTİZ DAVRANMALIYIZ"
Aydın Valiliğinin makineli pamuk hasadının kontrolü ile ilgili genelgesi olduğunu kaydeden Kocabaş, "Biz yasal tedbirlere gerek kalmadan söke pamuğunun kalitesini koruyabilmek için üreticiler olarak yaş pamuk toplama konusunda titiz davranmalıyız. Sadece üreticinin titiz davranması yetmez. Sektörün diğer ayağı olan çırçırcılarında yaş pamuk almamalarını sağlayacak bir sistemi kendi aralarında oluşturmaları söke pamuğunun kalitesinin korunmasında önemli hale gelmiştir. Unutmayalım; Söke pamuğu bir zamanlar kalitesinin taklit edildiği bir pamuktu. Pamuğumuzun kalitesinin bozulmasını engellemek ve hak ettiği söke pamuğu kalitesini kazandırmak için hepimize görev düşüyor" diye konuştu.