Siyaset Kocaeli’de AKP aday adaylarının temayül heyecanı

Kocaeli’de AKP aday adaylarının temayül heyecanı

03.12.2008 - 14:25 | Son Güncellenme:

.

Kocaeli’de AKP aday adaylarının temayül heyecanı

AKP’nin temayül yoklaması kararı aldığı 12 büyükşehir arasında bulunan Kocaeli’de de belediye başkan aday adayları, temayül yoklaması için parti binasında biraraya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu ile birlikte İzmit’e gelen Akif Gülle, Ömer Çelik ve MKYK üyesi Çiğdem Karaaslan, AKP il binasında aday adaylarıyla tanıştı. Yapılacak yerel seçimlerde, şu anda Kocaeli’de Büyükşehir ile birlikte 45 olan belediye sayısı 13’e düşecek.
AKP Kocaeli İl binasında temayül yoklaması öncesi aday adayları biraraya geldi. Büyükşehir’in alt belediyeleri başkanlığına talip olan mevcut başkanlar ile diğer aday adaylarını burada çok sayıda partili taraftarları destekledi.
Öğleden sonra Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen temayül yoklamasından önce açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, bugün 12 büyükşehirde birden aynı anda bu yoklamanın yapılmakta olduğunu hatırlattı.
Temayül yoklamasında, partililere dağıtılan formlar Ankara’ya götürülecek ve AKP Genel Merkezi’nde yapılacak değerlendirmenin ardından aday adayları arasında en uygun olan isimlerin adaylığı açıklanacak.

Haberin Devamı

45 BELEDİYE 13'E DÜŞTÜ

Kocaeli’de, Büyükşehir ile birlikte daha önce 45 belediye bulunurken, on yapılan yasal düzenlemeyle belde belediyeleri lağvedildi, bazı beldeler ilçe yapılırken, bazıları da birleştirilerek yeni adlarla ilçe haline getirildi. Yeni düzenleme ile Büyşükşehir’in alt belediyeleri olan Saraybahçe ve Bekirpaşa Belediyeleri de lağverilerek yerine İzmit Belediyesi kuruldu.
Kocaeli’de Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra başkanlık seçimi yapılacak olan 12 ilçe şöyle:
İzmit Belediyesi
Derince Belediyesi
Gebze Belediyesi
Gölcük Belediyesi
Kandıra Belediyesi
Karamürsel Belediyesi
Körfez Belediyesi
Kartepe Belediyesi (Yeni)
Başiskele Belediyesi (Yeni)
Darıca Belediyesi (Yeni)
Dilovası Belediyesi (Yeni)
Çayırova Belediyesi (Yeni)