Ankara Kocaeli'deki Fetö/Pdy Davası

Kocaeli'deki Fetö/Pdy Davası

23.08.2017 - 16:05 | Son Güncellenme:

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla haklarında dava açılan tutuklu eski deniz yüzbaşı ve teğmenin yargılanmasına devam edildi

Kocaelideki Fetö/Pdy Davası

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Deniz Yüzbaşı Gazi Çelen ve Deniz Mühendis Teğmen Mehmet Bozkurt'un yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, haklarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanmak ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamaları yöneltilen, meslekten ihraç edilen sanıklar Çelen ve Bozkurt, tutuklu bulundukları Silivri Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Söz verilen sanıklardan Çelen, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "ByLock" programını indirmediğini ve kullanmadığını öne sürdü.

Bank Asya'da hesabının bulunmadığını, FETÖ üyesi olmadığını ve yaklaşık 8 aydır tutuklu olduğunu belirten Çelen, kendisini ihbar eden kişinin örgütün "mahrem imamı" olduğunu iddia etti.

Sağlık sorunlarının olduğunu ifade eden Çelen, adli kontrol şartıyla tahliyesini talep etti.

Haberin Devamı

Daha sonra söz alan sanık Bozkurt, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı olmak için daha önce ifade verdiğini anımsattı.

ByLock kullandığını ve cemaat evlerinde kaldığını söyleyen Bozkurt, "Örgütün çözülmesi için elimden gelen her şeyi yaptım. Tüm bildiklerimi anlattım, 9 aydır cezaevindeyim. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanıp, tahliye edilmemi talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında suçun vasfı, kanunda öngörülen ceza miktarı ve dosyadaki mevcut delil durumu dikkate alınarak, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve ilgili kurumlardan dijital materyallerin istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.