İstanbul KOCAMAN: “MAÇ İKİNCİ GOL SONRASI DÖNÜLMEZ BİR NOKTAYA GELDİ”

KOCAMAN: “MAÇ İKİNCİ GOL SONRASI DÖNÜLMEZ BİR NOKTAYA GELDİ”

25.10.2015 - 16:00 | Son Güncellenme:

.

KOCAMAN: “MAÇ İKİNCİ GOL SONRASI DÖNÜLMEZ BİR NOKTAYA GELDİ”

Torku Konyaspor, deplasmanda Medipol Başakşehir’e 4-0 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ikinci gol sonrası dönülmez bir noktaya girdiklerini belirterek, 4-0’ın beklenmedik bir skor olduğunu söyledi.
Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında deplasmanda İstanbul Başakşehir’e konuk olan Torku Konyaspor, karşılaşmadan 4-0 mağlup ayrıldı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısından konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Maç öncesi iki takımın birbirine karşı üstünlükleri, avantajları ve dezavantajları yan yana getirildiği zaman çok beklenmedik bir skor 4-0. Ne oldu, tabii onu bir anlatmak lazım. İki takım da birbirine yakın futbol oynuyorlar. Alan daraltarak rakibi özellikle geniş alanda çıkarmayarak baskı kurmaya çalışacak ve hangisi avantaj sağlayacak, bilek güreşi gibi olacak diye düşünüyordum maçtan evvel. Ancak maç böyle başladı. Gole kadar da üretken olamadık. Defansif anlamda sıkıntı yaşayacak gibi gözükmüyorduk, bir duran top bizim açımızdan çözülme hali oldu. Çünkü buradaki çözülme hali derken şunu kastediyorum; iki takımdan birinin avantajını koruma yetisine sahip olduğu gözüküyordu. 1-0 geriye düştükten sonra oyunu nispeten biraz daha Başakşehir sahasına doğru götürmeye çalıştık. 1-0’ın seyri biz hep oyunda tutacaktı” dedi.
“2-0’DAN SONRA MAÇ DÖNÜLMEZ BİR NOKTAYA GİRDİ”
2-0 sonrası maçın dönülmez bir noktaya girdiğini kaydeden Kocaman, “Maçın sonuna doğru özellikle biraz daha eşitliği arttırma gayreti ve rakibi koruma içgüdüsü ile birlikte biraz daha oyunun içinde tutacaktık ama kendi ayağımızdaki topla beraber ikinci yarıda kendi ayağımızdan kaydettiğimiz topla beraber maç 2-0 oldu. Artık dönülmez bir noktaydı. Zaten sürekli alan daraltarak oynayan rakibe çok kolay geniş alan bırakmayan, defansif olarak kurgusu gayet iyi bir takım karşısında 2-0’dan çevirmek zor olacaktı. Bizim adımıza da oyunun seyri açısından da olumsuz bir hal oldu maç. Çünkü artık 2-0’dan sonra daha geniş boşluklar çıkarmaya başladık. İki tane merkez kuvvet oyuncusu olan önde 3 tane top taşıyıcısı olan Başakşehir artık top bizde gibi görünse de oyuna hakim olarak gözüktü ve sonunda da maç öncesi hiç aklımıza gelmeyen kuvvetli bir skor oldu. Bundan sonra temel hedef tabii yaraları sarıp Gençlerbirliği maçı ile beraber tekrar kuvvetli hallerimizi devreye sokabilmek” diye konuştu.