KOCANIZ SAÇ EKTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORSA BU YAZIYI DİKKATLE OKUYUN

SAÇ EKİMİNDEKİ SON YÖNTEM İLE KÖK SAYISINDA YÜZDE 50 ARTIŞ

Erkeklerinin en büyük sorunlarından biri kellik. Birçok erkeğin sorun ettiği bu durumda yardıma ise gelişen teknoloji koşuyor. Saç ekiminde yeni bir yöntem olan Lateral Slit ile 1 santimetrekareye 30-32 adet saç kökü ekilebiliyor. Punç (punch) yönteminde bu sayı 20 civarındaydı. Doğduğumuzda ise kafamızda 1 santimetrekare içerisinde 40-45 adet saç kökü bulunuyor.

Türkiye’de ve dünyada erkeklerin en çok yaptırdığı estetik operasyonların başında saç ekimi geliyor. Gelişen teknoloji saç ekiminde iyileşme süresini kısaltırken, başarı şansını da artırıyor. Saç ekiminde son teknolojinin ismi ise Lateral Slit.

Haberin Devamı

Lateral Slit yöntemini; saç köklerinin, yatay kesiler halinde açılan kanallara ekilmesi olarak ifade edebiliriz. Normal tekniklerde açılan kanalların iyileşme süreçleri ortalama 15-20 gün sürerken, Lateral Slit tekniğinde maksimum 7-10 gün sürüyor. Üstelik yatay kesilerin iyileşme süreci daha kısa olduğundan hastanın günlük hayatına dönebilmesi ve sosyal hayatına devam edebilmesi için daha konforlu bir süreç yaşatıyor.

DOĞAL SAÇINIZ GİBİ


Punch sistemiyle açılan kanallarda minimum 45 derecelik açı açılabilirken Lateral Slit yöntemi ile doğal saçın çıkış açısıyla aynı açının verilmesine olanak sağlayan 25 derecelik açının verilebiliyor. Punch sistemiyle açılan kanallarda saç kökleriniz derisi rahatlıkla görülebilmekteyken ve sıralı bir biçimde kanallar açılabilirken, Lateral Slit tekniğinde saç diplerinizin görünmemesi için anfi tiyatro düzeninde kanallar açılmaktadır. Ön sıradaki 2 kökün arasına arka sıradaki 1 kök gelecek şekilde kanallar açılmaktadır ve böylelikle hangi açıdan bakılırsa bakılsın saçlarınız görünmektedir.

ACEMİ ELLERE DİKKAT


Lateral Slit tekniğini kullanmak avantajlı olduğu kadar başarılı kullanılmaması durumunda risklerinin de olabilir. Örneğin ustalıkla kullanılmaması durumunda yoğun kanamalara, yanlış açılarla saçlarınızın çıkmasına sebebiyet verilebilir. Bu sebeple operasyon yaptıracağınız kurumun bir hastane olmasına, operasyonu yapacak ekibin ve ekip liderinin bu işte yıllaca tecrübe kazandığından emin olun. Görüşme sırasında daha önce yaptıkları ekimlerin fotoğraflarını mutlaka talep edip ortamın hijyenik olmasına dikkat edin. Unutmayın hayatınızda bir kere yaptıracağınız bu işlemin telafisi çok zor.

Haberin Devamı

Dr Servet Terziler
Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı & Medikal Estetik Hekimi

Facebook/drterziler
Twitter/drterziler
İnstagram/drterziler
Linkedin/drterziler
www.drservetterziler.com