Ege Kocaoğlu, 2 dönem daha başkan adayı

Kocaoğlu, 2 dönem daha başkan adayı

16.10.2017 - 05:59 | Son Güncellenme:

Yamanlar Katı Atık Tesisi’nin kolay kolay bitmeyeceğini öne süren Doğan, “Kocaoğlu, iki dönem daha aday olmak zorunda” dedi

Kocaoğlu, 2 dönem daha başkan adayı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekim ayı son meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019’da bir kez daha aday olacağını söyledi. Kocaoğlu’nun Yamanlar Katı Atık Tesisi ile ilgili vaatlerini hatırlatan Doğan, “Büyükşehir Başkanı, geçtiğimiz günlerde Yamanlar’da yapmaya talip olduğu tesis, bu dönem hayata geçmezse tekrar aday olmak zorunda kalacağını açıkladı. Yeniden aday olmak zorunda kalacak. Hatta iki dönem daha aday olmak zorunda kalacak. Çünkü bu tesis bu gidişle yapılamayacak” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin, projedeki tüm eksikliklerine karşın hükümetin desteğiyle gerekli izinlerin alındığını ve üzerinden iki yıl geçtiğini kaydeden Doğan, “Ancak bir çivi dahi çakılmadı”diye konuştu. Doğan, belediyenin yeteri teknik beceriye sahip olmadığını, Çiğli’de de aynı iş için 11 kez ihaleye çıkıldığını belirtti, şöyle devam etti:

‘11 kez iptal edildi’

“Önümüzde bir Harmandalı örneği var. Bu çöplüğün Çiğli’den kalkması lazım. Yılan hikayesine döndü. Aynı iş için üç, dört hatta dokuz kez ihale yapıldığını gördük ama Harmandalı’ndaki olayı iddia ediyorum, değil Türkiye’de, dünyaya bile görmedik. Çiğli’deki tesisin işletmesi için ihale rekoru kırıldı. Aynı iş için tam 11 kez ihale yapılmış. Dünyada böyle bir rakam yok. Harmandalı çöp depolama alanında devamlılığı sağlayacak hizmet alımı 36 ayda 11 kez ihale edildi. Bir türlü ihale yapılamadı. Yarın öbür gün Yamanlar için ihaleye çıkıldığında ne olacak? Böyle giderseniz, Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi için de otuz kez ihaleye çıkarsınız.”