İzmir KOCAOĞLU, ŞİMDİ DE SPOR SÜTÜ PROJESİ’Nİ BAŞLATIYOR

KOCAOĞLU, ŞİMDİ DE SPOR SÜTÜ PROJESİ’Nİ BAŞLATIYOR

23.02.2014 - 18:38 | Son Güncellenme:

.

KOCAOĞLU, ŞİMDİ DE SPOR SÜTÜ PROJESİ’Nİ BAŞLATIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir adayı Aziz Kocaoğlu, Güzelbahçelilerle bir araya geldi.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile birlikte ilçenin Yelki, Atatürk ve Yalı mahallelerinde vatandaşlar ve esnafla kucaklaşan Başkan Kocaoğlu, her gittiği yerde vatandaşların büyük sevgi gösterileri ile karşılandı.
Başkan Kocaoğlu Atatürk Mahallesi’ni ziyaretinin ardından Güzelbahçe Limanı’na geçerek burada balıkçı esnafı ile bir araya geldi. Ardından da Yalı Mahallesi’nde yer alan merkez seçim bürosunun açılışını yaptı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği açılış törenine parti yöneticileri, belediye başkan ve adayları katıldı.Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bir sürpriz de yapıldı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin seçim şarkısını yapan Hudut isimli grubun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için bestelediği ve “İzmir Azizdir, Aziz kalacak” sloganıyla başlayan şarkı çalındı.
“SPOR SÜTÜ” GELİYOR
İnsana değer veren, havasını, toprağını, suyunu koruyan bir anlayışla ve yerelde kalkınmayı sağlamak için dağ-tepe demeden çalıştıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, Süt Kuzusu Projesi’nin yanı sıra önümüzdeki dönemde “Spor Sütü Projesi”ne de başlayacaklarını müjdeledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Okul Sütü Projesi”ni hükümetin ‘biz yapacağız’ diye durdurulduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Okul Sütü Projesi’ni nasıl yaptıklarını dünya alem gördü. Biz de ‘Süt Kuzusu Projesi’ni başlattık. Şimdi ise projeyi biraz daha geliştirerek spor yapan çocuklarımızın müsabaka ve antrenman sonrasında hücre ve kas yenilenmesi için ücretsiz süt dağıtacağız. Tire Süt Kooperatifi’nin 2 bin üyesi var. Buradan aldığımız sütle 120 bin dar gelirli vatandaşımızın çocuklarına haftada iki litre süt dağıtıyoruz. Hem Küçük Menderes’teki süt üreticileri mutlu, hem kooperatif büyüyor, hem de dar gelirli vatandaşımız çocuğuna süt içiriyor, muhallebi yapıyor. Çocuğunun beslenmesini gelişmesini sağlıyor. Bir taşla kaç tane kuş vuruyoruz.”
Kenti kalkındırmak, gençlere iş bulmak ve halkın lokmasını büyütmek için çalıştıklarını ve Gaziemir’e fuar alanı kurduklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “İzmir’in şimdiye kadar yapılmış en büyük inşaatını kurduk. Bu fuar alanı, bu kent gelişsin diye yapılıyor. Temmuz sonuna kadar 400 milyon lira para harcıyoruz. Tamamını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden harcıyoruz. Dünyada hiçbir kent kendi kaynaklarıyla tek başına 400 milyon lira para harcayıp fuar alanı yapmadı. Dünyada ve Türkiye’de ilk defa İzmir Büyükşehir Belediyesi kenti kalkındırmak için yapıyor” dedi.