Kayseri Kocasinan'da 3 Bin Konutun Temeli Atıldı

Kocasinan'da 3 Bin Konutun Temeli Atıldı

20.04.2019 - 12:39 | Son Güncellenme:

Kocasinan'da 3 bin konutun temeli atıldı

Kocasinanda 3 Bin Konutun Temeli Atıldı

KAYSERİ, (DHA) - KOCASİNAN Belediyesinin, Ahi Evran Mahallesi’nde başlattığı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak olan 3 bin konutun temeli düzenlenen törenle atıldı.
Ahi Evran Mahallesi'nde temeli atılan törene, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Yavuz Selim ve Ahi Evran Mahallesi sakinleri ile davetliler katıldı. Törende konuşan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın daha modern bir şehir görünümü kazanması için kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, “Ahi Evran Mahallesi’nde yapımı başlamış olan dönüşümün yanı sıra yeni etabının temelini atıyoruz. İnşaatlar yapılıyor ama bunun arkasında büyük emekler var. Hedefimiz en hızlı şekilde kazasız, belasız projelerin inşaatını tamamlamaktır. Bu zamana kadar Kayseri’nin daha güzel olması için emek veren herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümün vatandaşa hizmet olarak hızlı bir şekilde sunulabilmesi için 3 farklı yöntemden geçtiğinin altını çizerek, “Belediye, mülkiyet sahibi ve yatırımcı olmak üzere 3 farklı konuyu oluşturuyor. Biz belediye olarak planlamasını ve her turlu bürokrasi işlerini tamamlıyoruz. Özellikle geleceğimizin teminatı yavrularımızın, daha mutlu ve daha huzurlu bir şekilde yaşaması için daha modern ve daha konforlu konutlar inşa ediyoruz. 1 buçuk milyon metrekare alanda dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda ilçe belediye ölçeğinde Türkiye’de en büyük kentsel dönüşüm yapan belediyeyiz. Burada kentsel dönüşümle sağlık ocağı yapıyoruz. Bölgemizde en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından biri olan Ahi Evran Mahallemizdeki 500 bin metrekare alan üzerinde 3 bin konutla dönüşüm çalışmamızla buranın çehresi değişecek ve yeni bir mahalle olacak” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI