Kayseri Kocasinan'da Okul Tanıtımı

Kocasinan'da Okul Tanıtımı

17.05.2017 - 17:48 | Son Güncellenme:

.

Kocasinanda Okul Tanıtımı

KAYSERİ (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Hayırsever Hacı Ömer Tepecik’in katkısıyla Erkilet Mahallesi'nde yaptırılan 24 derslikli Hacı Ömer - Ayten Tepecik Anaokulu, İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulunun açılış ve tanıtım töreni Kocasinan Belediyesince gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Kocasinan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, okulun açılış ve tanıtım törenine, Tepecik ailesi, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Eğitim Bir- Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, öğrenci ve öğretmenler ile davetliler katıldı.

Hacı Ömer Ayten Tepecik İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle başlayan törende konuşma yapan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak eğitime ve öğretime hassasiyetle her zaman destek verdiklerini vurguladı.

Hayırsever Hacı Ömer Tepecik’in hayatının örnek teşkil ettiğini ifade eden Çolakbayrakdar, "Parayı kazanabilmek belki herkese nasip olabilir ama o kazanılan parayı hayırlı bir işte kullanabilmek herhalde herkese nasip olmaz. 7 yaşında çalışma hayatına başlayıp, işçi maaşıyla dişinden tırnağından artırarak, biriktirdikleriyle aile sorumluluğunun yanı sıra bu topraklar için hayırda bulunması gurur verici bir tablodur. Allah hayrınızı kabul etsin." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ise Kayseri'nin hayırseverlerle özdeşleştiğine dikkat çekerek, hayırseverlerin bu cömertliğinin en önemli sebebinin inançlarına, geleneklerine ve bu topluma bağlılıkları olduğunu dile getirdi.

Vali Yardımcısı Baha Başçelik de katkıları nedeniyle Hacı Ömer Tepecik'in eşi Ayten Tepecik'e plaket takdim ederek hayırsever aileye teşekkür etti.

Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri ve davetliler, okulu gezerek bazı sınıfları ziyaret edip öğrencilerle sohbet etti.