Gündem Son dakika: Kocasını demir çubukla öldüren kadın hakkında flaş karar

Son dakika: Kocasını demir çubukla öldüren kadın hakkında flaş karar

11.11.2017 - 08:30 | Son Güncellenme:

Şiddet uygulayan eşini demir çubukla kafasına vurup öldüren kadın "Cinayeti ağır tahrik ve meşru savunma saikiyle işlediği" gerekçesiyle tahliye edildi.

Son dakika: Kocasını demir çubukla öldüren kadın hakkında flaş karar

Diyarbakır'da 25 yıllık evli olan 7 çocuk annesi Emine T. (40), yıllarca eşi Siracettin T.'nin (45) şiddetine maruz kaldı. Geçen yıl dayağa daha fazla dayanamayınca, evi terk edip kardeşine sığındı. Ancak eşini burada da bulan Siracettin T. sinkaflı küfürler edip tekrar dövmeye başladı.

Haberin Devamı

Kadının kardeşi M.S.B araya girip eniştesini sakinleştirmeye çalışsa da başarılı olamadı. Emine T., kocasının kardeşine zarar vereceğini düşünerek eline geçirdiği demir çubukla Siracettin T.'nin kafasına defalarca vurdu. Travma geçiren adamı hastaneye götüren 2 kardeş, polislere yakalanma korkusuyla hastanenin yakınında bıraktı.

İKİ AY TUTUKLU KALDI

Bir vatandaş tarafından acil servise götürülen ve "araba çarptı" diyen Siracettin T. kafatası çatlaması sonucu geçirdiği beyin kanaması sonucu öldü. Pişmanlık duyan abla-kardeş polise başvurarak olayı anlattı. Tutuklanan Emine T. hakkında "Haksız tahrik altında kasten adam öldürme", eniştesini ağır yaralı olmasına rağmen hastaneye yakın bir noktada araçtan indiren M.S.B hakkında da ihmal suçundan dava açıldı.

Haberin Devamı

2 ay tutuklu kalan Emine T. davanın açılmasıyla, "cinayeti ağır tahrik ve meşru savunma saikiyle işlemiş olması" nedeniyle tahliye edildi.

Kaynak: Sabah