Ankara Koçtaş Ve Onaranlar Kulübü İş Birliği

Koçtaş Ve Onaranlar Kulübü İş Birliği

31.10.2017 - 12:12 | Son Güncellenme:

Koçtaş’ın, üretmeye ve onarmaya teşvik eden gönüllülerden oluşan Onaranlar Kulübü iş birliğiyle hayata geçirdiği "Kendin Yap Vagonu"na gelenler, anahtarlık, saat, kumbara ve robot yapımı atölyelerinde hayal ettikleri ürünleri üretti

Koçtaş Ve Onaranlar Kulübü İş Birliği

İSTANBUL (AA) - Koçtaş, 3. İstanbul Maker Faire etkinliğinde yaşam alanları için üret, onar, paylaş ruhuna gönül verenleri, "Kendin Yap Vagonu"nda ağırladı.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Koçtaş, "Kendin Yap" kültürünü benimseyen yetişkin ve çocukları, Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirilen 3. İstanbul Maker Faire etkinliğinde "Kendin Yap Vagonu"nda ağırladı. Dünyada ilk 2006 yılında Amerika’da gerçekleştirilen ve maker hareketinin en önemli buluşma noktası olan Maker Faire’de üretmeyi seven mucitlerden mühendislere, öğrencilerden kendin yap ruhunu taşıyan amatörlere kadar herkes tek bir çatı altında buluştu.

Koçtaş’ın, üretmeye ve onarmaya teşvik eden gönüllülerden oluşan Onaranlar Kulübü iş birliğiyle hayata geçirdiği "Kendin Yap Vagonu", 7’den 70’e tüm ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Ahşap malzemelerle marangozhaneyi andıran bir üretim merkezine dönüştürülen vagonda, geri dönüştürülebilir malzemelerden "evimize anahtarlık", "odamıza saat", "atıktan robot" ve "kavanozdan kumbara" yapımı atölyelerinde maker eğitmenler eşliğinde evleri güzelleştirecek yaratıcı ürünler tasarlanarak üretildi.

Haberin Devamı

Bu yıl İstanbul’da üçüncüsü düzenlenen ‘’Maker Faire’’ etkinliğinde çocuklar ve yetişkinler hayallerindeki tasarımları Koçtaş ve Onaranlar Kulübü birlikteliğiyle eğlenceli bir atölyede üretme fırsatına sahip oldu.