Ankara ’KOD ADI: K.O.Z.’ FİLMİNİN ANKARA GÖSTERİMİ YAPILDI

’KOD ADI: K.O.Z.’ FİLMİNİN ANKARA GÖSTERİMİ YAPILDI

14.02.2015 - 22:16 | Son Güncellenme:

.

’KOD ADI: K.O.Z.’ FİLMİNİN ANKARA GÖSTERİMİ YAPILDI

Gezi Parkı olayları ile 17-25 Aralık sürecinin konu edildiği ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık yaptığı dönemin canlandırıldığı “Kod Adı K.O.Z.” filminin Ankara gösterimi ünlü isimlerin katılımıyla yapıldı.
Başrollerinde Cem Kurtoğlu, Hazım Körmükçü, Tolga Karel, Hakan Ural, Turgay Tanülkü, Remzi Evren, İskender Bağcılar ve Yeşim Alıç’ın yer aldığı "Kod Adı: K.O.Z." filminin Ankara gösterimi Armada Alışveriş Merkezi’nde yapıldı. Konusunu, yargı ve polis teşkilatlarındaki yapılanmalar, MİT’ten basına yansıyanlar, istihbarat müsteşarının ifadeye çağrılması başta olmak üzere ‘Gezi Parkı’ olayları ile 17-25 Aralık sürecini ele alan filmin Ankara gösterimine birçok ünlü isim katıldı.
“SON DERECE HAREKETLİ, BİR NEFESTE SEYREDEBİLECEĞİMİZ FİLM ORTAYA ÇIKTI”
Ankara’ya gelen film ekibi gösterim öncesi basın açıklaması için kameraların karşısına geçti. Filmde Recep Tayyip Erdoğan’ı canlandıran Cem Kurtoğlu, “Gerçekten son derece önemli bir film. Türkiye’de hemen hemen türünün ilk örneği politik gerilim tarzında yapılmış bir film. Son derece hareketli, bir nefeste seyredebileceğimiz film ortaya çıktı. Çok güzel bir çalışma süreci geçirdik. Ekibimiz çok iyiydi. 6 hafta içinde çekimini gerçekleştirdik. Aşağı yukarı da bir 6 aylık ön hazırlığı vardı bu filmin. Sonunda bu hafta vizyona girdi” diye konuştu.
Film çekiminde zorlandığı bir sahnenin olmadığını ancak hava şartlarının soğuk ve yağışlı olduğu için zorlanma yaşadıklarını ifade eden Kurtoğlu, rolüne nasıl çalıştığıyla ilgili, “Çalıştım, gözlemledim. Onun arkasından da fazla zorlandığımı söyleyemem zaten” dedi.
“TÜRKİYE’NİN YAŞADIĞI SÜREÇLE EŞ ZAMANLI OLAYLARI GÖSTERDİĞİ İÇİN BİZDE ÖNEMLİ BİR İŞ YAPTIĞIMIZA İNANIYORUZ”
Filmin son dönemin siyasi atmosferini yansıtmasıyla ilgili ise Kurtoğlu, şunları söyledi:
“Bu bir sinema filmi. Tamamen hayal ürünü. Yalnız işlediği konular Türkiye’mizin son iki sene içinde yaşadığı olaylarla gerçekliklerle paralel ve eşzamanlı gidiyor. Konular aynı. O yüzden de tabi eşleşmeler oluyor gerçekle filmin içindeki konular arasında. Keza kişiler içinde geçerli. Benim oynadığım Başbakan rolünü dönemin Başbakanıyla eşleştirdiler. Bu bir film ama Türkiye’nin yaşadığı süreçle eş zamanlı olayları gösterdiği için bizde önemli bir iş yaptığımıza inanıyoruz.”
“SON KARARI HALKIMIZ VERECEK”
Filmde İstihbarat Şefi Remzi Akkaya’yı canlandıran Tolga Karel, “İyi yetişmiş, iyi öğrenim görmüş bir karakter. Yeni terfisini beklerken olanlar oluyor. Çok güzel bir ekiple çalışıyorum. Son kararı halkımız verecek” ifadelerini kullandı.
Eski eşiyle aynı filmde oynamasının zor olup olmadığı sorusuna ise Karel, “Sonuçta ben profesyonelim işle özel hayatı ayırabilecek kadar belli bir olgunluğa sahip bir adamım. Dolayısıyla çokta zor olmadı” dedi.
Filmde Mehdi Hoca’yı canlandıran İskender Bağcılar ise son 2 yılda Türkiye’de yaşanan olaylarla oynadıkları rollerin bir örtüşmesi olduğunu ifade ederek, “Sanatla siyaseti karıştırmak istemiyorum. Zaten filmin başında da ’bir hayal ürünüdür’ diye yazıyor. Güzel bir çalışma oldu. 6 hafta gibi bir zamanda çekildi” şeklinde konuştu.
Filmin yönetmeni Celal Çimen de filmin Ankara gösterimi için geldiklerini belirterek, “Bir politik gerilim filmi. Aksiyonla örülü. Bir ailenin dramatik hikayesi etrafında gelişen bir sinema filmi” dedi.
“FİLMİN KONUSU GERÇEKLERİ YANSITAN BİR FİLM”
Filmi izlemeye gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Filmin güzel olduğunu duyduk. Görünce daha rahat yorum yapma imkanımız olur. Filmin konusu gerçekleri yansıtan bir film. Vatandaşın ilgisi de bu manada son derece anlamlı. Demek ki vatandaşın o günde olan olaylarda ciddi anlamda bir tepkisi de olmuş bu onu gösteriyor. Filminde ilgi çekici olduğu zaten İstanbul’dan bu taraflara doğru seslendirildi. Demek ki milletin alakası büyük” değerlendirmesinde bulundu.