İzmir Koda Yeni Döneme Damga Vuracak

Koda Yeni Döneme Damga Vuracak

27.08.2017 - 11:05 | Son Güncellenme:

.

Koda Yeni Döneme Damga Vuracak

Türkiye’de bir yerel yönetim tarafından kurulan kadrolu ilk oda orkestrası olan ve ‘Masterclass’ eğitim programlarıyla başarısını taçlandıran Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), yeni sezonda 40 konser verecek. KODA ile birlikte, dünyaca ünlü şef ve sanatçılar da müzikseverlerle buluşacak. Finali ise Zülfü Livaneli yapacak.

‘Sanatın başkenti’ olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Karşıyaka Belediyesi, yeni sanat dönemi öncesinde hazırlıklarını tamamladı. Şef Rengim Gökmen, Şef Hakan Şensoy, İzmir Devlet Opera ve Balesi Solisti Teyfik Rodos ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Çello Sanatçısı Oğuzhan Kavruk’tan oluşan Sanat Kurulu, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın öncülüğünde toplanarak yeni sezonu değerlendirdi. Titizlikle yürütülen çalışmalar doğrultusunda, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nin, 2017- 2018 sanat dönemi 9 Ekim’de Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası Konseri ile başlayacak. Şef Rengim Gökmen’in yöneteceği konserde, ünlü piyanist Gökhan Aybulus sahne alacak. KODA bu dönemde 40 konser vererek, sanatseverlere müzik ziyafeti yaşatacak. Yerli ve yabancı onlarca şef ve solist Karşıyakalılar ile buluşacak. Sezon, 3 Haziran 2018’de KODA ve Zülfü Livaneli konseri ile kapanacak.

“Rehberimiz Atatürk”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Türkiye’nin en seçkin oda orkestrası KODA, yeni sezona büyük bir heyecanla hazırlanıyor. Çok değerli Sanat Kurulumuz yine dopdolu bir programla KODA’yı sanatseverlerle buluşturacak. 2015 yılında kurduğumuz orkestramız Türkiye çapında ciddi ses getirdi ve daha da geliştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bunun yanı sıra, yetenekli gençleri alanında uzman olan eğitmenler ile buluşturduğumuz ‘Masterclass’ programlarında da ikinci yıla girdik. Türkiye’de katılımı en yüksek olan Orkestra Şefliği ile Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Masterclass programlarını Karşıyaka Belediyesi yapıyor. Büyük Önderimiz Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü rehber ediniyor ve o hayat damarını koparmamak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Sanata ‘eşsiz’ hizmet
Dünyaca ünlü Orkestra Şefi Rengim Gökmen de “Karşıyaka, kültür ve sanat alanında gerçekten eşsiz bir ilçemiz. Değerli Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar, bundan iki yıl önce Türkiye’de benzeri olmayan bir oda orkestrasının kuruluşuna öncülük etti. KODA, çok kısa olan bu sürede; içerisinden oluşturmuş olduğu quartetleri, konserleri, çevre ilçelere götürdüğü kültür hizmetleri, ulusal ve uluslararası turneleriyle adından çokça söz ettirmeyi başardı. Karşıyaka Belediyesi, Masterclass programlarıyla çok özel bir yeniliğe daha imza attı. Önümüzdeki yıllarda bu programların daha da gelişeceğini ve Karşıyaka’nın müzik eğitiminde çok önemli bir odak noktasını teşkil edeceğini düşünüyorum. Bu bakımdan da Sayın Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.