Gündem Kök hücre tedavisine başlanacak

Kök hücre tedavisine başlanacak

22.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Ataşehir’de 17 Ekim Cumartesi akşamı ünlü kebap restoranı Develi’nin oyun odasına giren kimliği belirlenemeyen bir kişi, karton bardakta getirdiği asidi çocukların üzerine attı.

Kök hücre tedavisine başlanacak

Yanıcı madde en çok odadaki 3.5 yaşındaki Y.K.’ya zarar verdi. Y.’nin iki gözünde de görme kaybı, yüzünde de ağır yanıklar oluşurken saldırgan ise kayıplara karıştı.

Haberin Devamı

‘Komple yanmış’

Dehşet verici saldırının ardından Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği’ne kaldırılan Y.’nin iki gözünde de asit yanığı olduğu öğrenildi. Bir gözünü tamamen yitiren küçük çocuğun diğer gözünün ise uzun tedavi sürecinin ardından görme yeteneğini tekrar kazanmasına çalışılıyor. Hastanedeki serviste annesi Işıl Güven’le aynı yatakta yattığı ve kötü olayın etkisiyle annesinin elini bir saniye bile bırakmadığı öğrenilen Y.’nin, yüzü tamamen sarılı halde. Hastane yetkilileri ise küçük çocuğun sağlık durumuyla ilgili, “Asit nedeniyle gözün gören kısımları komple yanmış. Yüzünde de yanıklar var. Bir ameliyat oldu. Onun iyileşmesi bekleniyor. Ondan sonra kök hücre tedavisi düşünülecek, bir gözünün tedavi sonunda görebileceğini umut ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Sosyal medyada tepki topladı

Zanlının yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası dedektiflerinin çalıştığı öğrenildi. Olay sırasında güvenlik kameralarının çalışmadığı iddia edilirken Develi Restoran’a yönelik sosyal medyada büyük tepki var. Saldırganın güvenlik kameraları tarafından tespit edilememesini eleştiren vatandaşlar, restoranı yeterli önlem almamakla suçluyor.
Restoran yetkilileri ise, “Şirketimiz üzerine düşen tüm yükümlülük ve sorumluluğu yerine getirerek adli makamlarla tüm bilgileri paylaşmakta ve her türlü yardımda bulunmaktadır. Dileğimiz, öncelikle küçük yavrumuzun bir an önce iyileşmesi ve olayın failinin bulunmasıdır” dedi.