Kök Hücrenizdeki Gizlenen Gençliği Ortaya Çıkarın

Fibrocell tedavisiyle cilt yaşını geri çevirmek mümkün.

Nasıl uygulanıyor?

Cildin yaşlanmasındaki temel sorun, zamanla yıpranan hücrelerle birlikte ciltte kolajen ve elastin üretiminin azalmasıdır. Bu da dokunun gevşeyip canlılığını kaybetmesine ve ciltte kırışıklıkların, donuk ve mat bir görünümün oluşmasına neden olur. Bu sorunları gidermek amacıyla uygulanan yöntemlerden biri de kök hücre, yani Fibrocell tedavisi. Fibrocell gerçek anlamda kişinin kendi dokularından üretilen ve cilt dokusunu iyileştirici etkiye sahip kök hücrelerin yüz, saç, boyun ve dekolte bölgesine uygulanması işlemine deniyor. Fibrocell tedavisinde, kulak arkasından minicik bir doku örneği alınıyor. Klinik şartlarında alınan bu doku, daha sonra uygulama için özel şartlarda hazırlanmış olan laboratuvara yollanıyor. Laboratuvar ortamında, yaklaşık 30 -45 günlük bir süreçte, alınan dokudan fibroblast dediğimiz ve iyileştirici etkisi yüksek olan hücrelerin üretilmesi sağlanıyor. Son olarak üretilen bu genç fibroblast hücreleri cilde enjekte ediliyor.

Haberin Devamı

Gençlik hücresi: Fibroblast

Peki fibroblast hücreleri neden bu kadar önemli? Bu hücreler, cildin sıkılaşmasında ve yaraların iyileşmesinde işlevi olan kolajen proteininin yapımından sorumludur. Yirmili yaşların sonundan itibaren azalmaya başladıkları için ciltte kırışıklıklar ve elastikiyet kaybı görülmeye oluşmaya başlar.

Ne beklemelisiniz?

Fibrocell uygulamasında üretilen ve cilde enjekte edilen, yoğun, genç ve taze fibroblast hücreleri, cilt altında çalışmaya başlar; hızlı ve etkin bir şekilde kolajen ve elastin üretir. Tedavinin etkileri ortalama bir ay sonunda görülmeye başlar: Cilt çok daha sıkı, canlı ve parlak, kırışıklıklar ve ince çizgiler ise hafiflemiştir.

Daha gür saçlar

Fibrocell tedavisi, kırışıklıklarla birlikte, cilt çatlakları ve yara izlerinin tedavisinde de kullanıyor ve son derece başarılı sonuçlar elde ediliyor. Bu teknoloji yakın dönemde saç tedavisinde de aktif olarak rol oynamaya başladı. Fibrocell tedavisi saç dökülmesini belirgin şekilde azaltıyor, ayrıca zayıflamış saçların canlanmasını, daha gür, daha hacimli çıkmasını sağlıyor. Doğal olması, yani kişinin kendi hücrelerinden hazırlanmasından dolayı herhangi bir yan etkisi bulunmayan bu tekniğin etkisi yaklaşık 4.5 yıl sürüyor.

Haberin Devamı

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.gokhanhaytoglu.com