Sağlıklı Beslenme Kolesterol hastaları ve beslenme

Kolesterol hastaları ve beslenme

24.10.2014 - 13:55 | Son Güncellenme:

Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak’tan önemli tüyolar…

Kolesterol hastaları ve beslenme

Son günlerde tartışılan kolestrol hastalarının ilaç kullanımı ile ilgili konuya açıklama getiren Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak şunları söylüyor: ‘’Kolesterol seviyesindeki %10 azalma, kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini %25-50 oran azaltmaktadır.

Haberin Devamı

Amerikan Sağlık Derneği tarafından yayımlanmış ve yüksek kolesterollü bireyler üzerinde yapılmış olan bir çalışmaya göre, meyve, sebze, kuru baklagil ve yağlı tohum bakımından zengin bir diyet takip etmek, LDL (kötü) kolesterolü yüzde 13 oranında düşürüyor.

Bu düşme, oransal olarak total kolesterolü tehlike sınırlarından daha iyi bir yere getirebiliyor. Bunun yanı sıra ilaç alınıyorsa da hekim kontrolünde devam edilmelidir’’.

Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak’tan önemli tüyolar…

Kolesterol yüksekliğinde Arttırın;

Zeytinyağı,

Meyve-Sebzeler,

Kuru baklagiller,

Tam buğday ekmeği, bulgur, karabuğday, kinoa, yulaf,

Soya ve soya ürünleri

Kolekstrol yüksekliğinde Azaltın;

Katı yağlar

Şarküteri ürünleri

Yağlı ve yağda kızartılmış etler

Haberin Devamı

Kremalı ürünler

Paketli-işlenmiş gıdalar

Tam Yağlı peynir, süt, yogurt

Kolesterol kontrol altına almak için;

Posa tüketimi artırmalı,

Doymuş yağ uzak durulmalı,

Düzenli fiziksel aktivite yapılmalı,

İdeal vücut ağırlığında olmalı,

Yazarlar