Gündem Kolombiyalı hırsızlar yakalandı

Kolombiyalı hırsızlar yakalandı

03.04.2015 - 16:11 | Son Güncellenme:

Esenyurt'ta bir bankadan para çeken baba ve iki oğlunu takip ederek araçlarının lastiğini patlatan durmalarını fırsat bilerek torpido gözünde bulunan 82 bin 500 lirayı çalan Kolombiya uyruklu iki hırsız polis tarafından yakalandı. Olay güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Kolombiyalı hırsızlar yakalandı

Esenyut'ta 3 Mart tarihinde meydana gelen olay görgü şahitlerinin ifadelerine göre şöyle gelişti; İşadamı H.T.(46) iki oğlu birlikte bankadan para çektikten sonra otomobiline binerek işyerine doğru hareket etti. Ancak baba ve iki kardeşin içinde bulunduğu otomobilin kısa süre sonra lastiği patladı. İki kardeş lastiği değiştirmeye çalışırken ön tarafta bulunan babalarının yanına yaklaşan bir kişi adres sordu. Hiçbir şeyden şüphelenmeden adres tarif etmeye çalışan baba daha sonra oğulları ile birlikte araca bindiğinde torpidoya koydukları paranın yerinde olmadığını gördüler.

Haberin Devamı

HIRSIZLIK ANI KAMERADA

Polise yapılan müracaatın ardından bölgedeki güvenlik kameraları incelendiğinde hırsızlığın saniye saniye görüntülendiği tespit edildi. Şüphelilerden birinin ön koltuktaki adamı adres sorma bahanesiyle oyalarken diğerinin torpido gözündeki parayı alarak kaçtığı görüldü. Aracın lastiğinin de şüpheliler tarafından tornavida ile patlatıldığı tespit edildi.

YAKALANDILAR

Yapılan çalışmalar sonucu polis şüphelilerin kimliğini kısa süre sonra tespit etti. Kolombiya uyruklu oldukları öğrenilen şüpheliler B.F.A.G.(24) ile C.E.A.G.(21) gözaltına alındı. Poliste tercüman vasıtasıyla ifade veren şüphelilerin turist olarak geldikleri Türkiye'de kaçak olarak yaşadıkları tespit edildi. Sevk edildikleri mahkemede tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderildi.