Gündem Komandoların aracına çıkan kadın direksiyonu bırakmadı

Komandoların aracına çıkan kadın direksiyonu bırakmadı

20.07.2016 - 18:16 | Son Güncellenme:

DENİZLİ’nin Çardak İlçesi’nde, darbe girişimi gecesi, 11’inci Komando Tugay Komutanlığı’ndan çıkan ve içinde 550 komandonun bulunduğu askeri araç konvoyunu, havaalanı kapısı önünde önüne geçerek durduran halk, geçit vermedi. Ortaya çıkan görüntülerde bir kadının komandonun kullandığı askeri araca çıkıp, sarıldığı direksiyonu bırakmadı. Bu arada Çardak Hava Meydan Komutanlığı’ndaki 11 ton jet yakıtının her ihtimale karşı uçakların yakıt ikmali yapamaması için tarlaya boşaltıldığı öğrenildi.

Komandoların aracına çıkan kadın direksiyonu bırakmadı

Çardak İlçesi’nde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananların görüntüleri ortaya çıktı. Denizli merkezde bulunan 11’inci Komando Tugay Komutanlığı’ndan çıkan ve içinde 550 komandonun bulunduğu askeri araç konvoyu, Çardak Havaalanına doğru yola çıktı. Askerlerin bir kısmının havaalanı ile Çardak Jet Üssü Hava Meydan Komutanlığı’nı ele geçirecekleri, diğerlerinin ise kargo uçaklarıyla Ankara’ya gidecekleri öğrenildi. Darbe girişimini duyan ve askeri araçların havaalanına gittiklerini öğrenen Çardaklılar ise, araçlarına binerek Çardak Havaalanına gidip, hareket halindeki askeri araçların önüne kesti, komandoların havaalanına girmesini engelledi.

Haberin Devamı

Komandoların aracına çıkan kadın direksiyonu bırakmadı

DİREKSİYONA SARILDI

Askerler emir aldıklarını ve destek için geldiklerini söylese de vatandaşlar, tam teçhizatlı silahlı komandoların havaalanına girmesini engelledi. Görüntülerde bir kadının askeri aracın şoför bölümüne çıkıp, askerleri engellemek için direksiyona sarıldığı görüldü. Komandolar yaya olarak gitmek isteyince halk yine engel oldu. Bir süre sonra askerlerin bulunduğu yere gelen Çardak Kaymakamı Zafer Özçelik, komandoların içindeki rütbeli askerlerle konuşarak birliklerine dönmelerini Vali Ahmet Altıparmak’ın talimatı olduğunu söyledi. Ancak rütbeli askerin, amirlerinin vali olmadığını, emir aldıklarını söyledi. Daha sonra yaya olarak havaalanına gitmek askerlere yine vatandaşlar engel oldu.

Haberin Devamı

JET YAKITI TARLAYA BOŞALTILDI

Bu arada darbe girişimi sırasında Çardak İlçesi’ndeki komandoları Ankara’ya götürecek olan askeri kargo uçaklarının alana inememesi içinde belediye araçları piste yerleştirildi. Ardından ise havaalanın tamamında elektrikler kesilerek karartma uygulandı, uçakların inmesi engellendi. Her ihtimale karşı da havaalanına inip, yakıt ikmali yapılamaması içinde Jet Üssü Hava Meydan Komutanlığındaki askeri tankerlerdeki 11 ton jet yakıtı tarlaya boşaltıldı.

Çardak Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Öztürk, Çardaklıların etten duvar örerek komandolara geçit vermediğini belirterek, "Vatandaşlarımız, canlarını ortaya koyarak komandoların havaalanına girmesini engelledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bize ne pahasına olursa olsun komandoları bırakmamamızı istedi. Bizde etten duvar ördük ve geçit vermedik. Uçakların inememesi için ışıklar kapatıldı, iş makineleri piste çekildi. Darbe girişimi sırasında birkaç jet üstümüzden geçti, yakıt ikmali yapmamaları içinde 11 ton jet yakıtı tarlaya boşaltıldı" dedi.

Askeri araçların önüne geçip engel olanlardan biri olan sol kolu olmayan İsmail Arısoy ise, darbeler yaşadığını ve ülkeye neye mal olduğunu bildiğini ve nedenle engel olmaya çalıştığını söyledi.