Gündem Komisyon’dan ‘Vatan’ ziyareti

Komisyon’dan ‘Vatan’ ziyareti

11.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe Komisyonu üyeleri, 15 Temmuz gecesi yaralanan 14 yaşındaki Adviye İsmailoğlu’nu Fatih’teki evinde ziyaret etti

Komisyon’dan  ‘Vatan’ ziyareti

Darbe Komisyonu üyeleri, 15 Temmuz gecesi yaralanan 14 yaşındaki Adviye İsmailoğlu’nu Fatih’teki evinde ziyaret etti. Ziyarette Adviye’nin annesi Sevim İsmailoğlu ve ablası Rabia İsmailoğlu da yer aldı.

TBMM 15 Temmuz ve FETÖ/PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Komisyon üyeleri daha sonra da Fatih’te darbe girişiminde yaralanan 14 yaşındaki Adviye İsmailoğlu’nun evine gitti.

Darbe Komisyonu üyeleri 15 Temmuz’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve çevresinde yaşananları dinlemek üzere Vatan Caddesi’nde bulunan yerleşkeye dün saat 09.40 sıralarında geldi. Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, komisyon üyelerini kapıda karşılayarak makamında misafir etti. Komisyon, brifing salonuna geçerek Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Emniyet Müdür Yardımcıları Sinan Kökten ve Necmettin Öztürk ile bir polis memurunu dinledi.
Emniyet Müdürü Çalışkan’ın hazırlattığı sunumun komisyona izletilmesinin ardından Çalışkan, komisyon üyelerine bilgi verdi.

‘Vatan savunması’

Emniyet Müdürü Çalışkan, o gece İstanbul’da çok önemli iki konunun aklına geldiğini ifade ederek, Vatan Emniyet’i korumak ve müdür rütbesine kadar yükselmiş bir hainin emniyet önünde tankta yakalanması olduğunu söyledi. Çalışkan, “Olayları duyduğum zaman çok heyecanlı bir şekilde köprüye gittim. Bir müdür yardımcısı ile bir şube müdürü arkadaş biz de gelelim dediler. Önce gelin dedim sonra aklıma Vatan Emniyet binası geldi ve siz vatana geri dönün diye talimat verdim. Vatan kelimesi iki anlamıyla burada çok önemli oldu” dedi.

‘Tankın içinden çıktı’

Mustafa Çalışkan, kendisini üzen bir başka konun ise müdür rütbesine gelen bir hainin tankın içinden çıkması olduğunu belirterek, “Müdür rütbesine kadar gelmiş, o hain dışında o gün çok şükür bizi üzen bir şey olmadı” diye konuştu.
Emniyet Müdürü Çalışkan, 15 Temmuz gecesinde darbecilerin helikopterle Emniyet Müdürlüğü’ne inmeye çalıştıklarına değinerek, “Arkadaşlar bütün silahlarıyla cevap verdi. Vatandaşla beraber polislerimiz etten duvar oldu” diye konuşmasını tamamladı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Necmettin Öztürk ise Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın telefonla ‘Fazla vakit yok öleceksiniz, öldüreceksiniz Vatan Emniyet’i teslim etmeyeceksiniz’ deyince olayın ciddiyetini anladıklarını ifade etti. Komisyon üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de ziyarette bulundu ve tanıkları dinledi. Üyeler, belediye önünde 15 Temmuz şehitleri için ayrılan alana karanfil bırakarak dua okudu.

Haberin Devamı

‘O salonda kendileri yargılanacak’

Komisyon üyeleri, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na giderek İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ı da ziyaret etti. Kısa süre önce Silivri’deki duruşma salonlarını ziyaret ettiklerini anımsatan Fidan, “Ergenekon ve Balyoz süreçlerinin yürütüldüğü salonun dışında bir salon var. Bunun kapasitesi 350 tutuklu, bir o kadar tutuksuz insanı yargılamaya hazır. Bu salonu bu günler için hazırladılar. Şimdi orada kendileri yargılanacak. Bu da kaderin bir cilvesi” dedi.